Persoane interesate

vineri, 25 noiembrie 2011

Traiasca inteligenta romaneasca: Eugen Nicolăescu (PNL): 10.000 de medici au plecat din România în ultimii trei ani


Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a atras atenţia că în ultimii trei ani au plecat din România circa 10.000 de medici, în opinia acestuia situaţia fiind dramatică.
''Dacă vorbim de cod roşu este puţin spus. (...) Dacă se merge în ritmul acesta vom ajunge să nu mai avem medici'', a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, Eugen Nicolăescu.
Acesta este de părere că trebuie refăcută grila de salarizare pentru personalul medical, astfel încât salarizarea acestora să devină ''atât de atractivă încât să nu mai plece din România şi să nu mai cadă în ispita de a mai încasa sume necuvenite de la cetăţeni''.
Nicolăescu a afirmat că un medic trebuie să fie pus în grilă la coeficientul 9 sau 10 de ierarhizare, ajungându-se astfel la un salariu de cel puţin 6.000 de lei.
''Este un salariu bun pentru un medic. Dacă laşi un medic cu 1.500-1.800 de lei cât ia astăzi, adică undeva la 400 de euro, e clar că acel medic va pleca'', a declarat fostul ministru al Sănătăţii.
Potrivit acestuia, trebuie reluată activitatea de prevenţie, pentru că dacă aceasta se va face corect şi eficient, tot mai puţini oameni vor fi nevoiţi să apeleze la spital.
În ceea ce priveşte prevenţia va fi elaborat un proiect de lege, care să fie aprobat anul viitor, având la bază peste un milion de semnături strânse din toată ţara.
''În trimestrul unu, să facem dezbatere publică, în trimestrul doi să strângem semnături şi după aia să mergem în Parlament şi, în regim de urgenţă, să adoptăm un asemenea proiect de lege'', a spus deputatul PNL.
Totodată, acesta a anunţat că ''obiectivul fundamental pe care şi-l propune USL în domeniul economic în perioada următoarei guvernări este crearea unui milion de locuri de muncă''.
''Ne vom sprijini pe trei piloni - reducerea de fiscalitate, găsirea celor mai potrivite metode de încurajare a mediului de afaceri privat şi atragerea în circuitul economic a persoanelor care astăzi sunt marginalizate ( tinerii sub 25 de ani şi persoanele care au împlinit 50 de ani)'', a spus Nicolăescu.
În ceea ce priveşte bugetul pe 2012, deputatul liberal susţine că este unul ''de tăieri, de constrângeri, de suprimări de drepturi şi de posibile avantaje pe care oamenii ar putea să le aibă ca urmare a muncii lor''.
''Este un buget care nu face decât să îndeplinească condiţiile pe care FMI-ul le-a impus Guvernului României'', consideră acesta.
În opinia lui Nicolăescu, nu există nicio măsură care să asigure o revigorare economică, o creştere economică. ''Acest Guvern este un guvern al deznădejdii, care nu reuşeşte să facă nimic competent'', a conchis liberalul.
Eugen Nicolăescu a participat vineri, la Alba Iulia, alături de Mariana Câmpeanu şi Lucia Varga, la o întâlnire-dezbatere cu tema ''Promovarea priorităţilor şi măsurilor USL pentru sprijinirea familiilor din România''. Dezbaterile au fost axate pe cinci domenii prioritare - sănătate, economie, educaţie, politici sociale, protecţia mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu