Persoane interesate

marți, 22 noiembrie 2011

Şefii deconcentratelor din Giurgiu ar putea fi cercetaţi penal dacă vor mai asculta orbeşte indicaţiile PDL Postat pe 22 noiembrie 2011


- susţin liberalii giurgiuveni
Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, cele mai multe controale efectuate de instituţiile deconcentrate ale statului din judeţul Giurgiu vizează primăriile din judeţ conduse de primari din opoziţie sau oameni de afaceri care sunt membri sau simpatizanţi ai opoziţiei şi care refuză să se înscrie în PDL sau să cotizeze pentru acest partid, şi sunt făcute la comandă politică.
“De când a preluat Marin Anton conducerea organizaţiei judeţene a PDL s-a instituit regula ca în fiecare zi de vineri şefii de instituţii deconcentrate din judeţul Giurgiu să se prezinte la sediul partidului de guvernământ, unde să dea socoteală câte amenzi au aplicat în săptămâna respectivă membrilor şi simpatizanţilor opoziţiei. Şi tot aici primesc sarcini cu controalele ce trebuie efectuate în săptămâna viitoare. Probabil că în chiar acest moment, când eu fac această declaraţie, are loc o astfel de întâlnire în care sunt luaţi în vizor oamenii din opoziţie, fie ei primari sau oameni de afaceri. Să fie clar, PNL nu se opune controalelor pe care instituţiile statului trebuie să le efectueze, dar considerăm că acestea trebuie făcute după un anumit plan şi la intervale rezonabile, nu la comandă politică, pentru şantaj şi intimidare”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Muscalu.
La rândul său, vicepreşedintele filialei judeţene a PNL Giurgiu, avocatul Dragoş Ujeniuc, a declarat că  PNL este hotărât să reacţioneze dur la orice fel de abuzuri. “Este o agresiune fără precedent dispusă de conducerea PDL. Suntem hotărâţi, de altfel am şi stabilit oficial în cadrul conducerii PNL Giurgiu, să luăm atitudine împotriva tuturor abuzurilor. Partidul are suficienţi jurişti care să acorde asistenţă gratuită celor care au fost supuşi la comandă politică unor astfel de abuzuri. Ne vom adresa instanţelor de judecată, chiar cu plângeri penale împotriva celor ce se fac vinovaţi de aceste abuzuri în serviciu pe care, repet, le comit la ordinul politic al PDL şi al lui Marin Anton, pe care nu-l credeam capabil de astfel de metode mizerabile în lupta politică. Şi suntem siguri că justiţia nu va înghiţi aceste abuzuri”, a mai spus Ujeniuc.
Prezent în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, primarul comunei Gostinu, Dumitru Văcaru, a confirmat faptul că administraţiile locale conduse de membri ai opoziţiei sunt supuse unor controale nejustificate şi abuzive. “Suntem conştienţi că realizările unui primar depind de poziţia sa politică în raport cu puterea şi de fondurile alocate de la Guvern. Dar chiar şi aşa, în lipsa unei finanţări de la Guvern, nu suntem lăsaţi să ne facem bine datoria. Suntem controlaţi de instituţiile deconcentrate cu o frecvenţă şi cu un zel nemaiîntâlnite şi supuşi unor presiuni psihologice greu de imaginat. Nu înţeleg de cei noi, cei din opoziţie, nu suntem consideraţi ca oameni şi ca primari din această ţară. Aşa nu se poate face nici administraţie, şi nici politică performantă în slujba cetăţenilor”, a adăugat Dumitru Văcaru.
Ioan Mănăilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu