Persoane interesate

vineri, 18 noiembrie 2011

Boc ineficientul

Preşedintele Băsescu a spus, într-un interviu recent, că România a ajuns în punctul de la care orice noi măsuri de austeritate pot pune în pericol funcţionarea eficientă a statului.
Cu alte cuvinte - se întreabă Mircea Cărtărescu în Evenimentul zilei - cureaua nu mai poate fi strânsă fără ca să riscăm să leşinăm de foame. Asta arată halul de marasm şi pauperitate în care ne aflăm, dar în aceeaşi măsură şi arată cu degetul către una dintre cele mai controversate tendinţe ale actualei guvernări.
Pentru că sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră, stimaţi cititori, vă puneţi de câteva luni bune, dacă nu de un an încoace, întrebarea: oare a folosit la ceva politica de tăieri bugetare şi economii la sânge prin care se caracterizează guvernarea Boc? Oare nu cumva, în loc de, sau măcar alături de această mare suferinţă provocată omului de rând, ar fi fost mai necesară pentru evitarea crizei o politică de rentabilizare economică, de eficientizare a muncii, de reducere a birocraţiei, de normalizare a regiilor, de ţinere în frâu a corupţiei, de reglare a vieţii politice, de simplificare a fiscalităţii?
      - Saracie si demnitate personala (Evenimentul zilei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu