Persoane interesate

miercuri, 30 noiembrie 2011

PDL îi caută la carnetul de partid pe funcţionarii publici şi-şi face buget de campanie


Purtătorul de cuvânt al filialei judeţene a PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că are semnale că organizaţia judeţeană a PDL Giurgiu a început o amplă campanie de „inventariere” a funcţionarilor publici din instituţiile publice deconcentrate ale statului care nu sunt membri PDL sau simpatizanţi declaraţi ai acestui partid, în ideea că aceştia trebuie fie convertiţi până la alegeri, fie daţi afară pentru a-i face pe plac preşedintelui Traian Băsescu care pofteşte la încă 300 de mii de bugetari disponiblizaţi.
Referindu-se la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2012, Muscalu a declarat că acesta este conceput pentru a fi folosit ca buget de partid (PDL n.n.) la toate nivelurile, începând cu cel comunal şi terminând cu marile reşedinţe de judeţ.
“Prin acest buget PDL vrea să-şi conserve voturile primarilor lui, în speranţa că şi la anul vor reuşi performanţe electorale de tipul celor de la alegerile europarlamentare, unde au existat  localităţi care au depăşit de sută la sută prezenţa alegătorilor la urne. Dacă vă amintiţi, un astfel de caz s-a înregistrat şi la Giurgiu, în comuna Clejani, unde s-a consemnat o prezenţă de 106 la sută şi… ghiciţi, candidatul PNL a obţinut doar 39 de voturi. În fapt, tot ceea ce se întâmplă în aceste zile sub pretextul modernizării statului face parte din strategia PDL şi a lui Traian Băsescu de a cuceri statul şi a-l lipsi de democraţie. Traian Băsescu, Boc şi PDL nu vor să înţeleagă faptul că ieşirea din criză nu se va produce atât timp cât singura abordare este câţi oameni mai concediem şi de unde mai tăiem posturi. Am asistat până acum la asemenea politici, iar rezultatul este austeritatea continuă şi sărăcirea populaţiei. Sacrificiul făcut de români a fost inutil! Avem nevoie de măsuri care să stimuleze economia, să încurajeze iniţiativa. Avem nevoie de investiţii în domenii care generează relansare economică. Potrivit Eurostat, România se află printre ţările cu cele mai puţine iniţiative economice. Rezultatul celor trei ani de mandat al guvernării PDL este distrugerea tuturor sistemelor sociale – educaţie, sănătate, asistenţă socială, apărare, administraţie şi ordine publică. Traian Băsescu şi Emil Boc duc o politică deliberată de distrugere a sistemelor sociale din România. Puterea actuală nu vorbeşte despre oameni, ci doar despre cifre pentru justificarea măsurilor de austeritate. Abordarea de tip contabil, aceeaşi ca şi în cazul tăierilor şi concedierilor nediferenţiate, de-a valma, are efecte dezastruoase la nivelul societăţii. Guvernul a refuzat orice dialog cu opoziţia şi cu partenerii sociali. Legile importante pentru viitorul românilor au fost adoptate prin asumări de răspundere. Ultima pe lista puterii, anunţată ieri (n.n. joi, 24 noiembrie a.c.) de Traian Băsescu, este Legea sănătăţii. Am ajuns în situaţia paradoxală ca în România de azi, într-un stat european, să nu mai discutăm deloc despre prosperitate şi viitor politic. Sub guvernarea PDL, românii nu au văzut decât reduceri de salarii, de pensii, neîndeplinirea responsabilităţilor fundamentale ale statului, fără ca toate aceste sacrificii să se vadă în cea mai mică ameliorare a vieţii lor”, a spus Muscalu.
Ioan Mănăilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu