Deputatul PNL Mariana Câmpeanu a declarat miercuri, la Craiova, că legea asistenţei sociale a trecut în Parlament ''într-o manieră nu tocmai ortodoxă'', pentru că au fost unii parlamentari care, deşi nu au votat, au constatat că în locul lor au apărut alte voturi.
''Legea asistenţei sociale a fost votată, ieri (n.r. marţi), în Parlament într-o manieră nu tocmai ortodoxă. Am fost convinşi că puterea nu are majoritatea necesară în sală, am vrut să controlăm votul, dacă nu cumva se folosesc din nou mai multe cartele. Nu am apucat să anunţăm acest lucru că imediat legea a fost supusă la vot şi a trecut, aşa că nu am putut să verificăm câte cartele au fost folosite. Au fost colegi care au constatat că ei nu au votat şi că în locul lor au apărut alte voturi. Este clar că se întâmplă în continuare în Parlament lucruri care nu au nicio legătură cu democraţia. Există o lipsă totală de respect faţă de Parlamentul României care trebuie să fie forul suprem de conducere într-un stat, pentru că el reprezintă, aşa cum este prevăzut şi în Constituţie, de fapt poporul acestei ţări şi nu diverşi reprezentanţi, fie ei ai Guvernului sau ai anumitor partide'', a spus Câmpeanu.
Aceasta a mai afirmat că legea asistenţei sociale, ca şi celelalte legi importante care au fost adoptate în această legislatură, vizează un număr foarte mare de cetăţeni, şi, ca atare, ar fi trebuit să urmeze toate etapele, în aşa fel încât toţi cei interesaţi să poată să-şi aducă o contribuţie la perfecţionarea ei.
''Nu contest faptul că această lege este necesară şi trebuie să se adapteze atât prevederilor UE, cât şi transformărilor care au avut loc în societatea românească. În niciun caz nu rezolvă problema care ne este adusă pe tapet în fiecare zi - referitoare la fraudarea sistemului. Este o lege cadru şi ca atare trebuia să rezolve toate problemele de principiu ale problemei asistenţei sociale în România. Adevăratul scop al acestei legi, şi faptul că a fost trecută prin Parlament aşa cum s-a întâmplat, a fost acela de a micşora ponderea cheltuielilor cu asistenţa socială în PIB-ul României, şi aşa cum este trecut chiar în expunerea de motive, se va trece de la o pondere de 2,86% în PIB, la 2%, deci scăderea este de aproape un procent a cheltuielilor de asistenţă socială'', a afirmat deputatul PNL.
Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul legii asistenţei sociale, decizia fiind luată cu 168 de voturi ''pentru'', cinci ''împotrivă'' şi nicio abţinere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu