Persoane interesate

luni, 28 noiembrie 2011

CE ASCUNDE SCANDALUL DANIELA ANDREESCU



November 28, 2011

Brusc nu se mai aude nimic despre dna Daniela Andreescu. Fosta “secretar general al Guvernului” nu a catadicsit sa apara in fata presei sa explice cu ce se ocupa de fapt la guvern. A trimis un comunicat hazliu .Faza secolului – cf. parerii dnei DA sotul si copii acestuia din prima căsătorie nu îi sunt rude ci afini !!! Cf. DEX “afin” înseamnă “ rude”. Dna DA a depăşit măsura. A arătat aroganţă şi dispreţ pentru public. La rangul pe care il ocupa avea impresia că opinia publică este o adunătură de idioţi şi că presa înghite orice. Se credea intangibilă pentru că era omul forte din Guvern. Toată lumea ştia că fără ea nu se intîmpla nimic în Palatul Victoria. Dacă voiai să rezolvi o problemă era mai bine să ajungi la ea decit la Boc.Fără ea Boc nu mişca un deget.

Emil Boc a reuşit totuşi să  o revoce. S-a întîmplat la ultima şedinţă a guvernului. Dna s-a opus, a făcut scandal, dar povestea era prea sensibilă. Motivul real al reacţiei premierului a fost că presa întărîtată de ieşirile inadimisibile ale Danielei Andreescu a pornit să scotocească afacerile aceesteia şi a ajuns prea sus. La Elena Udrea  de exemplu şi Dorin Cocoş – ceea ce constituia un pericol letal pentru cel mai puternic clan din România anului 2011. Aşa că dna Andreescu deşi in veche prietenie cu cei doi şi tovarăşi de afaceri bănoase cu ei, a trebuit să fie demisă. S-a făcut cu consimţămîntul lui Traian Băsescu – care nu ştie multe cînd e vorba să taie capul cuiva care nu îi mai este de folos. S-a debarasat pînă acum de toţi cei care l-au pus în situaţii proaste chiar dacă au făcut parte din anturajul său.

Totuşi, cît va costa tăcerea dnei Andreeescu ?  Ce i se va în schimb? Va fi ea oare ţinută  în şah prin dosare ? Alt punct vulnerabil este mirosul de “Securitate”al afacerii. Soţul d-nei a petrecut lungi stagii în respectiva instituţie. Dl. Teodorescu a dat tonul ripostei violente dată presei. Cunosc acest stil incofundabil. Am fost agresat şi eu cu alte ocazii de foşti ofiţeri de Securitate. Ameninţări, telefoane, atac fizic. Dl Teodorescu a făcut ce ştie să facă.

Dna Andreescu e un caz mai complicat şi pe acest temei. Dacă se apucă să vorbească, nemulţumită  că fost aruncată ca o măsea stricată, se duce dracului şandramaua. Ştie mult prea multe despre circuitul banilor la PDL şi Cotroceni. Paradoxal, este unul dintre motivele pentru care s-a renunţat la serviciile ei. Cum scriam mai sus, s-a dorit ca presa să tacă. Scandalul a deschis porţile unei investigaţii de presă în zone extrem de sensibile. Talk-show-urile au dezbătut furibund cazul, s-au pomenit nume prea importante…Scandalul a ţinut săptămîna trecută prima pagină.

Dar mai există o reţeată  – cf.tipiculului de pînă acum – pentru a potoli lucrurile. O  diversiune prin care massmedia să fie momită  să se ocupe de alte subiecte. Un dosar de la DNA, nişte stenograme sau transcrieri de convorbiri interceptate, o arestare…Din nefericire pentru dna Daniela Andreescu nu exista nimic pregătit. Sau –de ce nu – s-a considerat că nu este un personaj atit de important să merite un spectacol grandios cu mascaţi, cătuşe, Parchet sau nişte dezvăluiri pe surse…

http://www.stelian-tanase.ro/sa-stam-de-vorba/ce-ascunde-scandalul-daniela-andreescu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu