Persoane interesate

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Marcă înregistrată PDL: PIB-ul creşte, noi sărăcim!


Institutul Naţional de Statistică a publicat estimările privind evoluţia economică înregistrată de România în cursul acestui an, mai puţin ultimul trimestru: “Conform primelor estimări, Produsul intern brut în trimestrul III 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9% comparativ cu trimestrul II 2011 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2010, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,5% pe seria ajustată sezonier.
În perioada 1.I-30.IX 2011 Produsul intern brut a crescut comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2010 cu 2,7%, pe serie brută şi cu 2,6% pe serie ajustată sezonier.”
Aflat în cadrul unei emisiuni difuzată de postul public de televiziune, preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seară că economia a crescut cu 4,4% în trimestrul trei şi că speră la un avans de 2,5% în ultimele trei luni ale anului.
Totodată, în cadrul celei mai recente evaluari a acordului cu FMI, autorităţile au menţinut prognoza de creştere economică de 1,5% pentru acest an, dar au redus semnificativ estimarea pentru anul viitor, la circa 2%.
Păi, în condiţiile în care economia naţională dă semne de revigorare, atunci de ce aţi spus, domnule preşedinte, că anul viitor sunt necesare încă 100.000 de disponibilizări în sectorul public sau că salariile şi pensiile vor “rămâne îngheţate”? Anticipez un eventual răspuns portocaliu care va avea la bază cuvântul “precauţie” bugetară, “noi facem ce trebuie…bla, bla, blaaa….”
Totuşi, domnilor guvernanti, deşi susţineţi sus şi tare că alţii sunt comunişti în timp ce dumneavoastră sunteţi “neprihăniţi”, mă tem că vă apropiaţi cu paşi repezi de greşeala făcută de nea’ Ceaşcă (răposatul), care a ‘uitat’ de poporul înfometat….şi cred că vă amintiţi foarte bine ce-a păţit!
Ca să nu mai vorbesc de “tunurile” pe care le-aţi dat în toată perioada guvernării nefericite a domniilor voastre, care numai “precauţie bugetară” nu se pot numi…..
Sper ca filmul HORROR.., ce titlu să-i dau….,hai să zicem: “ZEUS, CLEOPATRA şi PAPAGALUL, foarte prost regizat dealtfel, pe care am fost nevoiţi să-l urmărim cu toţii în aceşti patru ani groaznici de guvernare portocalie, să se încheie la anul, în noiembrie, dată la care epoca lui “SĂ TRĂIŢI BINE”, “’ŢIGANCĂ ÎMPUŢITĂ”, ”GĂOZARI” (îmi cer scuze, doar am reprodus…), “S-O FACEM LA MINE ÎN BIROU” să ia sfârşit odată pentru totdeauna, pentru ca apoi, ÎMPREUNĂ, să readucem ţara la normalitate!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu