Persoane interesate

vineri, 13 ianuarie 2012

PNL Giurgiu în luptă cu Puterea!


Nu există o luptă Băsescu-Arafat, ci o luptă a PDL pentru banii din Sănătate

- afirmă purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu
Diferenţele de opinie dintre Raed Arafat şi preşedintele Băsescu, soldate cu demisia secretarului de stat, cel care a întemeiat SMURD în România ascund, în opinia purtătorului de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, intenţiile PDL şi ale preşedintelui Traian Băsescu de avea acces nelimitat la banii din Sănătate, care pe căi ilicite să finanţeze campania electorală a principalului partid de guvernământ.
“Dacă noua Lege a Sănătăţii va fi promulgată în actuala formă, vom vedea cum vor dispărea miliarde de euro din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care este la ora actuală cea mai mare bancă din România. Am văzut ce tip de contracte păguboase a încheiat fosta conducere PDL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi, probabil, aşa se întâmplă în toate judeţele ţării cu complicitatea conducerilor politice ale caselor judeţene de sănătate. Acum PDL, care simte că va pierde alegerile, îşi doreşte să aibă acces total la banii din sănătate, pentru a putea să-i deturneze în favoarea clientelei politice portocalii, care mai departe să-i ducă la partid şi cu aceşti bani să se cumpere voturi la alegerile din toamnă. În ceea ce priveşte demisia domnului Arafat este clar că aceasta a fost forţată de atitudinea preşedintelui. Nu sunt un simpatizant al domnului Arafat, dar îl respect pentru performanţele profesionale. Nu întâmplător a primit peste 70 de distincţii naţionale şi internaţionale. Dacă Băsescu şi-a dorit ca prin acest conflict deschis cu doctorul Arafat să dea o lovitură de imagine, a greşit foarte tare, pentru că raportul de popularitate şi simpatie între cei doi este clar în favoarea doctorului Raed Arafat. Nu m-ar mira să asistăm la o campanie de discreditare a lui Arafat şi să aflăm de la oamenii lui Băsescu ca avem de-aface cu un terorist arab”, a mai declarat Muscalu.
Ioan Mănăilă

Noua Lege a Sănătăţii este gândită să încurajeze corupţia

- consideră dr. Iulian Stoenescu, membru al Biroului Politic al PNL Giurgiu
Prevederile din proiectul noii Legi a Sănătăţii, care permit privatizarea spitalelor, închirierea de aparatură şi clădiri, transformarea acestora în fundaţii sau societăţi comerciale, sunt, în opinia doctorului Iulian Stoenescu, membru al Biroului Politic al PNL Giurgiu, o prelungire a măsurilor luate în primăvara anului trecut de închidere a zeci şi sute de unităţi spitaliceşti.
“Atrăgeam atenţia anul trecut că măsura închiderii unor spitale sub pretextul transformării acestora în centre pentru bătrâni este suspectă în condiţiile în care multe dintre aceste spitale fuseseră modernizate şi dotate cu aparatură modernă, în valoare de zeci şi sute de milioane de euro, mulţi dintre aceşti bani provenind din fonduri externe nerambursabile. Între timp s-a confirmat ceea ce spuneam atunci, chiar dacă nu mă bucură acest lucru. Nu s-au înfiinţat aşezămintele pentru bătrâni, în schimb prin noua lege, clientela politică a PDL va avea acces la sediile şi aparatura modernă din spitalele închise anul trecut. Avem acum o imagine mai completă a modului cum a fost gândit accesul unei clientele politice la fondurile publice. De aceea spun că această lege încurajează corupţia. Probabil că doctorul Arafat, prin poziţia sa publică, a pus în pericol planurile actualei puteri, care doreşte să se înfrupte din banii Sănătăţii şi aşa se şi explică intervenţiile grobiene ale preşedintelui Băsescu, pe posturile de televiziune unde a încercat să-l discrediteze pe doctorul Arafat. Din păcate din acest conflict va avea de pierdut doar pacientul”, a declarat miercuri, Iulian Stoenescu.
Ioan Mănăilă

Guvernul PDL i-a dat afară pe toţi angajaţii ANIF

Guvernul Boc s-a ţinut de cuvânt aşa cum face de fiecare dată când vine vorba de concedieri punând pe liber încă de la începutul acestui an peste 3700 de salariaţi din cadrul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri funciare, aşa cum preconizam şi noi în luna decembrie, sub pretextul reorganizării acestei instituţii.
De la finele anului trecut, aproape toţi angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare – Sucursala Olt-Argeş (ANIF) au primit înştiinţarea că le încetează contractul individual de muncă. Începând cu data de 28 decembrie 2012, din cei 764 de angajaţi, câţi număra ANIF Sucursala Olt-Argeş, au mai rămas, la sediul din Giurgiu, doar 16 angajaţi. Pentru un număr de 748 de salariaţi au fost trimise, către AJOFM Giurgiu, înştiinţări cu privire la încetarea contractelor individuale de muncă. Cei 764 de şomeri sunt din judeţele Giurgiu, Călăraşi, Teleorman, şi din municipiul Bucureşti.
Reprezentanţii AJOFM Giurgiu susţin că, din informaţiile pe care le deţin la acest moment, celor cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă nu le-au fost acordate plăţi compensatorii. Această decizie a disponibilizării masive a fost luată deoarece prin OG 82/2011, ANIF a devenit Agenţie Naţională, şi, la nivelul ţării, din cei 5.700 de angajaţi, a trebuit să rămână 1.500 de persoane, conform inspectorului şef al ANIF- Sucursala Olt-Argeş, Ion Bigică.
La Giurgiu, momentan au mai rămas 16 angajaţi la sediul filialei, cărora li se mai adaugă alţi 36 de muncitori. Nici aceştia nu sunt siguri de locurile lor de muncă, deoarece o serie de servicii ar urma să fie externalizate, în aceste condiţii renunţându-se la angajaţii respectivi (paza, întreţinere).
Ionuţ Badea, vicepreşedinte al Comisiei de Muncă a PNL Giurgiu şi lider sindical la ANIF Giurgiu, preciza recent: “În urma unui studiu efectuat de noi, în perioada ianuarie 2010 – octombrie 2011, Guvernul Boc a disponibilizat nu mai puţin de 180.000 de salariaţi de la stat, ceea ce înseamnă o medie lunară de circa 5000 de oameni, care au rămas fără serviciu. Dar ceea ce se întâmplă acum la ANIF este un adevărat dezastru. Sistemul de irigaţii este în colaps chiar când se anunţă un an secetos. În plus trebuie să ţinem cont că ANIF se mai ocupă cu desecări, prevenirea inundaţiilor, prevenirea eroziunii solului, drenaje, fenomene care anual aduc pagube României de zeci de milioane de euro. Ca să vă daţi seama cât dea absurdă este decizia guvernului, să luăm exemplul judeţului Giurgiu, unde la ora asta sunt angajaţi la ANIF 546 de persoane, urmând ca întregul volum de muncă al acestora să fie preluat de 18 salariaţi TESA şi 36 de muncitori, după aceste disponibilizări. Mai mult, la această dată se pare că nu există bani nici măcar pentru plăţile compensatorii prevăzute în cadrul Contractului Colectiv de Muncă, în cazul  disponibilizărilor în masă.”
Ioan Mănăilă

36 de copii şi-au sărbătorit simultan ziua onomastică

36 de copii aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au fost felicitaţi de administratorul public al judeţului, Ionel Muscalu, cu ocazia zilei de Sf. Ion. Copiii, având vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani  şi care poartă numele de Ion, Ioana, Ionel, Ionela, Ionuţ sau Oana sunt beneficiari de măsură de protecţie specială – plasament în casele de tip familial din municipiul Giurgiu sau plasament la asistenţi maternali profesionişti. Acţiunea a avut loc la sediul DGASPC Giurgiu, vineri, 6 ianuarie 2011, începând cu orele 13.00, iar iniţiativa a aparţinut administratorului public al judeţului, care poartă numele Ionel.”Mâine este ziua Sfântului Ion si am avut ideea asta în mod firesc, fiecare om de ziua lui îşi doreşte un cadou. Am convenit cu domnul Tudor Paşol să facem copiilor o bucurie şi sper că fiecare copil care a primit astăzi un cadou a fost încântat de ce a primit şi sper să aibă mâine o zi frumoasă, aşa cum sper să o am şi eu şi toţi cei care se numesc Ion, dar şi ceilalţi, care nu se numesc aşa, pentru că începe un nou an şi sperăm ca toata lumea să o ducă mai bine”, a declarat Ionel Muscalu.
Adresându-se copiilor, Tudor Paşol le-a spus: ”Pe mine nu mă cheamă Ion, dar ştiu că mâine e ziua voastră şi vreau să contribui la zâmbetul vostru, mă bucur că am putut să fiu alături de dl. Muscalu şi împreună să contribuim la bucuria voastră“. Copiii au primit cadouri personalizate, în funcţie de vârstă, constând în obiecte de îmbrăcăminte, jucării, rechizite şi dulciuri . “De obicei, copiii îşi sărbătoresc ziua onomastică în casele de tip familial sau în familia asistenţilor maternali, în grija cărora se află. Acţiunea de astăzi este una inedită, este pentru prima dată când copiii sărbătoresc ziua Sf. Ion în acest fel. Vrem să le mulţumim domnilor Ionel Muscalu si Tudor Paşol pentru bucuria adusă celor mici”, a declarat Teodora Avram, director al DGASPC Giurgiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu