Persoane interesate

duminică, 15 ianuarie 2012

Comunicat de presă Jandarmeria trebuie să îşi facă datoria fără abuzuri şi cu responsabilitate

Uniunea Social Liberală: 

 
Uniunea Social Liberală se declară solidară cu protestatarii care au ieşit în aceste zile în stradă, dar condamnă orice fel de violenţă şi incitare la violenţă. Ciocnirile petrecute ieri seară în Piaţa Universităţii sunt regretabile şi îndemnăm autorităţile la calm şi la evitarea oricăror abuzuri împotriva manifestanţilor.
 Astăzi, se vehiculează în media că au fost reţinute un număr de la 29 până la 40 de persoane, iar motivele acestor reţineri diferă: de la nevoia de legitimare, la îndeplinirea de acte de violenţă de către aceste persoane. 
Urmărind filmul evenimentelor din seara zilei de 14 ianuarie, constatăm o reacție exagerată a forțelor de ordine în raport cu protestatarii din Piața Universității, reacție care nu a făcut decât să stimuleze fenomene marginale ale demonstrațiilor și să crească tensiunea între manifestanți.
Uniunea Social Liberală îşi rezervă dreptul de a solicita o anchetă administrativă și parlamentară asupra acțiunii Ministerului de Interne în ziua de 14 ianuarie 2012.
Facem din nou un apel la adresa Jandarmeriei și a tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii publice să dovedească respect față de cetățeni și dreptul lor fundamental de a protesta în mod pașnic împotriva unui regim din ce în ce mai abuziv. De asemenea, facem un apel la adresa populației de a descuraja orice manifestare care riscă să degenereze, de a respinge provocările și orice gest de violență.

15.01.2012         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu