Persoane interesate

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Puterea îşi pierde Cârmaciul, Cârmaciul şi-a pierdut busola!

 Puterea se află în război cu întreaga societate, cu drepturile fundamentale ale cetăţeanului, cu elitele româneşti, cu toţi cei care nu s-au înregimenatat şi nu urmează obedient ordinele de la Cotroceni.
·        Traian Băsescu a încălcat Constituţia încă o dată, în văzul lumii şi explicit. Toţi cetăţenii acestei ţări ştiu cine are drept de iniţiativă legislativă, ştiu că reforma, Legea Sănătăţii sunt stabilite clar, prin Constituţie, ca atribuţii ale parlamentului, ale guvernului, ale ministerului de resort, nicidecum ale preşedintelui.
·        Practic, în tot acest interval, guvernul, primul-ministru şi ministrul sănătăţii au lipsit complet din dezbaterea publică cu privire la sistemul sanitar, la Legea Sănătăţii. Dezbaterea a fost purtată, din partea puterii, doar de preşedintele Băsescu, care nu are nicio atribuţie şi nicio expertiză în acest domeniu.

·        În condiţiile de totală discreditare a actualei puteri cu preşedintele, cu guvernul, cu parlamentul actual, singura soluţie pentru ca autorităţile democratic alese să aibă un minimum de credibilitate şi deci capacitatea de a acţiona, este aceea de a fi legitimate de un vot popular, în urma unor alegeri anticipate.
·        Alegeri anticipate se pot face dacă există din partea puterii înţelegerea că trebuie să găsim soluţii democratice la crize reale.
·        Nu putem ieşi din tensiunea şi criza profundă în care România s-a cufundat decât prin formula pe care toate sistemele democratice au aplicat-o şi o aplică în astfel de situaţii: alegeri anticipate. S-a întâmplat recent acest lucru, în Spania, fără să existe o asemenea tensiune socială.
·        Cu cât avem alegeri anticipate mai repede cu atât mai bine. Dincolo de tensiunile interne care s-au acumulat din cauza unei guvernări incompetente, abuzive şi profund corupte, există şi un context internaţional dificil. În aceste condiţii, România, ca orice ţară, are nevoie de un guvern puternic, legitim, capabil să acţioneze având în spate încrederea reînnoită a cetăţenilor.
·        PNL va cere public actualei puteri, preşedintelui, Partidului Democrat Liberal, complicilor săi de la guvernare să ne aşezăm la masă şi să pregătim cât mai rapid alegeri anticipate.

·        Traian Băsescu, cel care propovăduia întoarcerea la popor, a acţionat acum sub imperiul fricii de acelaşi popor. Acest lucru arată clar faptul că sfârşitul acestei puteri corupte şi profund anti-democratice se apropie.
·        Mitul potrivit căruia puterea actuală poate face orice şi nimeni nu îi poate opri abuzurile a fost demontat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu