Persoane interesate

miercuri, 4 ianuarie 2012

Proiectul legii sănătății înseamnă condamnarea oamenilor la boală, la suferință și chiar la moarte!!!


·         
Prin noua lege a sănătății puterea continuă politica cinică de transferare a costurilor crizei pe umerii populației, a celor care mai au resurse bănești pentru sănătate.
·         Noua lege lovește de fapt în majoritatea populației, dar mai ales a categoriilor sociale cele mai vulnerabile (bătrâni, copiii, persoane cu venituri mici), fără să ofere premisele rezolvării problemelor din sistemul sanitar.
·         Pentru foarte mulți dintre români, care nu au bani să plătească asigurări suplimentare și să suporte coplata, legea echivalează cu anularea dreptului la sănătate.
·         Viziunea asupra sistemului sanitar trebuie să pună în centrul său individul, pacientul. Întrucât acest proiect de lege se referă numai la economii ne întrebăm ale cui interese le servește guvernul și majoritatea parlamentară?
·         Temerea noastră este că în spatele legii stă încercarea PDL de a pune mâna pe patrimoniul sanitar pe care mai departe îl va utiliza în regim privat, în timp ce oamenii vor plăti pentru serviciile din sănătate. Este de fapt un pregătirea unui jaf național , al patrimoniului sanitar, ultimul rămas nefurat!
·         USL va demara, după mijlocul lunii ianuarie, a unei ample consultări publice cu toţi cei direcţi implicaţi (pacienţi, medici, farmacişti, personal medical, industria farmaceutică, organizaţii nonguvernamentale, experţi) pentru a formula puncte de vedere aparținând societății românești și nu partizane.
·         Avem nevoie de un sistem public de sănătate care să funcţioneze eficient, de aceea, managementul spitalelor trebuie depolitizat, medicii de familie trebuie susţinuţi să degreveze sistemul spitalicesc de pacienţii care pot fi trataţi la nivelul medicinii primare şi ambulatorii.
·         Medicii trebuie stimulaţi material să rămână în ţară şi mai ales să meargă către zonele cu deficit major de personal medical, iar pacienţilor trebuie să le fie protejate drepturile. Iar sănătatea trebuie să ajungă la o alocare de minimum 6% din PIB.

Un comentariu:

  1. Hai sa speram, ca se vor mai face schimbari in bine si in acest domeniu atat de important, al sanatatii.
    Un an plin de realizari sa fie 2012!

    RăspundețiȘtergere