Persoane interesate

joi, 17 noiembrie 2011

Editorial: Politica – puterea de a conta

 deVIOLETA VIJULIE

Luna octombrie mi-a adus aminte despre felul în care văd eu politica. După mine, politica e puterea de a cunoaşte, de a determina lucrurile să se întâmple, de a aduce oameni laolaltă. Fiecare dintre noi contează. Comportamentul fiecăruia dintre noi influenţează mersul lucrurilor. Iar destinul nostru ca persoane se reflectă, în final, în destinul acestei ţări.
Octombrie a început la Sighet, la Şcoala Politică de suflet a TNL. Acolo, în Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, ne-am amintit de unde ne tragem seva, noi ca naţiune a Europei, noi ca liberali, noi ca tineri responsabili de viitorul acestei ţări.
România este relaţionată din ce în ce mai strâns la spaţiul european şi acest lucru se reflectă şi în activitatea TNL. O delegaţie a tinerilor liberali a participat la conferinţa „Putem finanţa infrastructura Europei?”, moderată de europarlamentarul Adina Vălean. Noi am fost acolo ca tineri şi ca liberali şi ne-am convins de faptul că rolul României în Europa este şi va fi doar acela pe care românii, singuri, şi-l asumă. TNL este conectat la activitatea liberală internaţională prin intermediul unor organizaţii precum LYMEC şi IFLRY. De curând, TNL, alături de CSL, a participat la Iniţiativa Liberalilor din Sud-Estul Europei (ISEEL), alături de organizaţii liberale de tineret din Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Moldova, Slovenia şi Serbia. Pentru familiarizarea tinerilor români cu instituţiile europene, TNL organizează, alături de Institutul de Studii Liberale, European Liberal Forum şi Friedrich Naumann Foundation, Programul Naţional de Promovare a Instituţiilor Europene – „Instituţiile Uniunii Europene. Roluri şi Responsabilităţi”.
Suntem tineri, avem hobby-uri şi ne împrietenim mai bine la evenimente precum întrecerile sportive sau petrecerile de la Cafeneaua Liberală. În această lună, a fost rândul colegilor noştri de la Sectorul 6 să organizeze activităţi de timp liber:Cupa Liberală la Street Dance şi Cupa Liberală la Fotbal.
Când vine vorba de seriozitate, tinerii din TNL fac faţă cu succes. În octombrie 1921, a avut loc primul Congres al filialei PNL Cluj. Astăzi, după 90 de ani, tinerii liberali clujeni au organizat un eveniment de amploare, care a confirmat credinţa în valorile liberale. Proiectele de atitudine, cum ar fi „Marşul bunului simţ”, organizat în această lună de TNL Sibiu, sunt din ce în ce mai dese pe agenda tinerilor liberali.
Toate acestea contează. Noi contăm. Dar cel mai bun exemplu că politica reprezintă puterea de a conta este Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi întreaga sa viaţă, pusă în slujba poporului român. Acum, avem nevoie de Majestatea Sa, cel puţin la fel de mult cum am avut şi în vremurile trecute. Bucuria de a asculta discursul Său în Parlamentul României şi onoarea de a-I strânge mâna Majestăţii Sale, chiar în casa Sa – Palatul Elisabeta – m-au făcut să înţeleg ce înseamnă cu adevărat un conducător de ţară şi să mă simt un român iubit de Dumnezeu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu