Persoane interesate

miercuri, 23 noiembrie 2011

Giurgiuveanul (http://giurgiuveanul.ro/stiri/2876--incontien_criminal_la_coala_din_singureni_sute_de_elevi_condamnai_s_tremure_de_frig.html) ne informează:

BOMBA ZILEI!
Inconştienţă criminală la şcoala din Singureni: sute de elevi condamnaţi să tremure de frig
În şcoala generală din Singureni, temperaturile sunt ca afară. Cei  300 de copii nu mai pot suporta frigul din sălile de clasă iar mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit. De când a început vremea rece şi până în momentul de faţă, nu au avut nici un minut căldură în calorifere. Mai mulţi părinţi revoltaţi ne-au sesizat acest lucru, precizând că li se pare inadmisibilă situaţia, pentru că fără încălzire copiii se pot îmbolnăvi. Deja sunt zeci de astfel de cazuri.


Azi dimineaţă, 23 noiembrie, în sălile de clasă nu funcţiona niciun calorifer şi nici vreo altă sursă de căldură, atmosfera fiind amorţită de lipsa gradelor din termometru. Copiii erau îmbrăcaţi cu hăinuţe mai groase, însă situaţia îi deranja pentru că tremurau de frig. Cine îşi închipuie că este o situaţie de moment, se înşeală. Problema nu are nicio rezolvare. Sunt calorifere, există centrală, însă directorul se încăpăţânează să pornească sistemul din motive doar de el cunoscute.

Afară-i vopsit gardul, înăuntru…

Şcoală nouă pe dinafară, iar pe dinăuntru cu aspect dezastruos. De fapt, întreaga şcoală, deşi este nouă, recent construită, are aspectul uneia vechi, cu ziduri neîngrijite, murdare, cu linoleumul rupt şi degradat, instalaţia electrică cu improvizaţii.
Nu o spunem noi, ci grăiesc imaginile. În interior, frigul domneşte peste tot: în clase, în birouri, în cancelarie, toate încăperile fiind adevărate congelatoare. Profesorii şi elevii stau cu hainele pe ei şi aşteaptă… vacanţa când, în sfârşit, nu vor mai fi nevoiţi să vină la şcoală!

Conducere lipsită de responsabilitate

Totul se întâmplă din cauza unui director iresponsabil, care nici măcar nu a vrut să stea de vorbă cu presa, motivând că are ore. Situaţia nu este generată de bugetul local, cum s-ar crede, ci dimpotrivă, edilii oferă tot concursul. Viceprimarul Marian Pătuleanu a făcut până acum multe dintre lucrări pe banii personali. De ce nu vrea directorul să dea căldură în şcoală? Pentru că aşa vrea muşchiul lui de pedelist! Omul se laudă că are relaţii la Inspectoratul Şcolar şi la conducerea PDL Giurgiu, şi nimeni nu-i face nimic. El se crede un mic Dumnezeu. Vom prezenta situaţia liderului PDL Giurgiu, Marin Anton, şi vom lua un punct de vedere din partea domniei sale care, după cum ştiţi, a înfierat situaţia de la Bolintin Vale şi de la Schitu. Cât priveşte Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu… Dumnezeu cu mila! Vom discuta cu inspectorul şcolar general peste vreo două-trei săptămâni, când poate se va lăsa înduplecat de liderul PDL şi va catadicsi să vină la o conferinţă de presă!

Autorităţile locale, împiedicate de directorul şcolii
Viceprimarul Marian Pătuleanu a declarat reporterilor noştri că este gata în orice moment să vină în sprijinul elevilor, însă se loveşte de refuzul directorului şcolii. De fapt, de când a fost construită această unitate de învăţământ, nimeni nu se apropie de instituţie. Nu au fost făcute lucrările de recepţie. “Sunt multe deficienţe, a precizat viceprimarul Marian Pătuleanu, şi acesta este adevăratul motiv. Însă nu pot să nu condamn lipsa de reacţie a factorilor de răspundere de la Inspectoratul Şcolar Giurgiu, care permit ca 300 de copii şi cadrele didactice de la această şcoală să fie condamnaţi să sufere frigul mai rău ca afară. Nu ştiu cât sau ce se mai aşteaptă pentru a le da căldură bieţilor copilaşi. Directorul şcolii ar trebui tras la răspundere de părinţii copiilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu