Persoane interesate

miercuri, 23 noiembrie 2011

Social


Verdict dur: Restrictiile impuse romanilor care vor sa lucreze in Marea Britanie se extind pana la finalul lui 2013

de Florin Zaharia - Noiembrie 23, 2011 - 14:45
TEXT SIZE: A | A | A | A
Romanii si bulgarii vor avea restrictii pe piata muncii din Marea Britanie pana la finalul anului 2013, a anuntat miercuri ministrul britanic al imigratiei, Damien Green.
Asadar, romanii si bulgarii care doresc sa munceasca in Marea Britanie trebuie, in continuare, sa obtina permis de munca de la Agentia Britanica pentru Frontiere.
„Prin mentinerea restrictiilor dorim sa ne asiguram ca migratia aduce beneficii Regatului Unit si nu are impact negativ asupra pietei britanice a muncii. Guvernul reformeaza radical sistemul de imigratie; a anuntat deja plafonul anual pentru vize de munca si noi reguli stricte pentru studenti, astfel incat migratia neta sa fie redusa de la sute de mii la zeci de mii. Comitetul de Consiliere privind Migratia a explicat foarte clar de ce este necesara extinderea restrictiilor deja existente pentru romani si bulgari. De asemenea, guvernul a specificat ca va impune controale in ceea ce priveste accesul la piata britanica a muncii pentru cetatenii tuturor eventualelor noi state membre ale Uniunii Europene”, a spus ministrul.
Muncitorii straini
Guvernul de la Londra incearca sa reduca dependenta angajatorilor fata de muncitorii straini, in special in sectoarele unde se cere forta de lucru necalificata. Autoritatile se tem ca daca forta de lucru necalificata va fi asigurata de muncitori din afara Marii Britanii, vor fi puternic afectati muncitorii rezidenti, dar si salariile, care ar avea tendinta sa scada, deoarece imigrantii se multumesc si cu salarii mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu