Persoane interesate

luni, 28 noiembrie 2011

Lucian Iliescu a reconfirmat că va mai candida pentru încă un mandat de primar al municipiului Giurgiu

 

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu a dezminţit marţi zvonul că ar intenţiona să se retragă din fruntea Primăriei Giurgiu şi că nu ar mai dori să candideze pentru încă un mandat. El a declarat că-şi doreşte încă un mandat pentru a finaliza o serie de proiecte gândite cu ani în urmă şi care odată finalizate în umătorii ani va face din Giurgiu un oraş modern cu o infrastructură la standarde europene.
“Probabil că unii şi-ar dori să nu mai candidez, dar pentru asta ar trebui să mă roage frumos şi să dovedească faptul că au calităţi şi realizări care să-i recomande la o funcţie atât de plină de responsabilităţi. Sunt tot felul de neaveniţi care cred că ar putea conduce o primărie, deşi în spatele lor nu  există nicio realizare. După aproape patru mandate mi-am făcut o gândire privind acest oraş şi dezvoltarea lui şi cred că acest lucru s-a văzut. Într-o zonă săracă, cum este sudul Muneteniei,  Giurgiu a avut, prin comparaţie cu celelate oraşe apropriate de Dunăre, cea mai bună evoluţie în ultimii 15 ani. Şi lucrurile nu trebuie să se oprească aici, pentru că lucrăm sau suntem prinşi într-o serie de proiecte care să facă din Giurgiu un oraş aşezat cu o infrastructură care săi asigure dezvoltarea în următorii zeci de ani. Din păcate, din cauza unor politici guvernamentale total greşite, atunci când vine vorba de echitate în atribuirea de fonduri pentru dezvoltare şi implicit a unui nivel de trai mai bun, întâmpinăm o problemă cu locurile de muncă. Mai mult, după ce că oraşul şi judeţul are o capacitate slabă de a se autofinanţa, Guvernul intenţionează se ne mai i-a din resursele bugetare, circa 5,5 la sută din impozitul pe venit.”, a declarat Iliescu.
Lucian Iliescu a mai spus că singura şansă pentru ca România să intre pe un făgaş normal ar fi câştigarea alegerilor de către opoziţie şi chiar suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.
“Acţiunea politică prin care USL doreşte începerea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsesc pleacă de la realităţi care au şi profunde implicaţii economice, nu numai democratice. Pentru că Traian Băsescu decide tot ce se întâmplă în această ţară – el socoteşte , el dispune. Nu sunt adeptul unor măsuri radicale, nu-mi place să văd greve sau oameni în stradă, dar cred că aşa nu se mai poate şi trebuie făcut ceva. La ora asta, Guvernul nu este capabil nici măcar să ofere speranţă, să le spună cetăţenilor că le va fi cândva mai bine. Şi preşedintele şi premierul spun întruna că nu sunt bani. Poate că avenit vremea să punem la guvernare oameni care ştiu să facă bani, oameni competenţi care să facă şi altceva decât să taie în continuu din veniturile oamenilor”, a mai adăugat  Lucian Iliescu.
Ioan Mănăilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu