Persoane interesate

vineri, 25 noiembrie 2011

- Mariana Câmpeanu (PNL): Se vor face disponibilizări tocmai pentru a avea un aparat foarte fidel

Deputatul liberal Mariana Câmpeanu susţine că în 2012 se vor face aceste disponibilizări în sistemul bugetar tocmai pentru a exista ''un aparat foarte fidel''.


Aceasta a declarat vineri, la Alba Iulia, că săptămâna viitoare va face o interpelare, atât la Ministerul Muncii, cât şi primului-ministru, prin care va cere să i se comunice situaţia salariaţilor din sistemul bugetar. Deputatul PNL spune că nu se cunoaşte exact cifra disponibilizărilor.

''Încă nu ştim exact care este această cifră ca să putem să spunem şi dacă noile disponibilizări vor fi corecte sau nu. Pentru că s-a întâmplat următorul lucru în aceşti trei ani: au fost daţi afară oameni pe criterii politice şi au fost angajaţi alţii. De aceea voi cere această situaţie comparativă. Sunt convinsă că şi acum se vor face ultimele epurări, pentru că, aţi văzut la toate alegerile parţiale cum tot aparatul de stat este scos la alegeri. (...). Sunt convinsă că se vor face aceste disponibilizări tocmai pentru a avea un aparat foarte fidel'', a afirmat Mariana Câmpeanu.

Întrebată dacă vor fi epurări politice, deputatul a răspuns afirmativ. ''Da, categoric. Mai ales că este un an electoral şi orice persoană care a spus 'în această instituţie ceea ce faceţi este ilegal' a fost şi va fi dată afară în continuare, pentru că, dacă o să-i întrebaţi pe salariaţii obişnuiţi din orice unitate deconcentrată o să vă spună aşa: 'dacă noi sesizăm conducerea că ceva nu este legal sau ceva nu corespunde regulamentelor de funcţionare', o să vă spună că acel conducător spune 'legea suntem noi'', a explicat deputatul PNL.

În ceea ce priveşte Legea asistenţei sociale, care a fost contestată la CCR, aceasta susţine că ''nu are ca scop decât să scadă ponderea cheltuielilor cu asistenţa socială, de la 2,82% cât este în acest moment, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, la circa 2%, şi numărul beneficiilor de la 59 la circa 9''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu