Persoane interesate

miercuri, 16 noiembrie 2011

Legea asistentei sociale aruncă povara crizei economice spre cei oricum defavorizați și trece asistenţa socială în sarcina autorităţilor locale, fără a asigura şi fondurile necesare.

  Un guvern responsabil ar trebui să aibă ca obiectiv nu reducerea cheltuielilor cu asistența socială în sine, așa cum scrie de altfel în expunerea de motive, ci dezvoltarea economiei, crearea prosperității și creșterea generală a nivelului de trai, în așa fel încât să fie cât mai puțini cei care au nevoie de asistență socială.
·           Guvernul face economie de la bugetari, de la pensionari, de la persoane defavorizate, dar nu și de la cheltuielile destinate clientelei politice.
·           Opoziția a depus amendamente care au fost însă toate respinse, puterea demonstrând, încă o dată, că nu are niciun fel de disponibilitate pentru dialog real atunci când este vorba de problemele sociale.
·           Legea aruncă povarea crizei economice spre cei oricum defavorizați și trece asistenţa socială în sarcina autorităţilor locale, fără a asigura şi fondurile necesare.
·           Legea asistenţei sociale modifică 16 legi şi mai multe hotărâri de Guvern şi ordine de ministru, ceea ce este o "aventură legislativă" care pune în pericol interesul cetăţeanului. Guvernul era dator să vină și cu modificările legilor speciale, pentru că una se scrie în legea cadru și alta este aplicarea concretă a prevederilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu