Persoane interesate

luni, 12 decembrie 2011

USL va introduce moţiuni de cenzură pe proiectele de lege pe care guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea.

   
·         Guvernul Boc îşi doreşte să stabilească recordul absolut în ceea ce priveşte numărul de asumări de răspundere pe legi importante. După 14 asumări de răspundere pe legi precum Codul Muncii, Legile austerităţii prin care s-au tăiat salariile bugetarilor şi pensiile, Legea Educaţiei, Legea de uniformizare a salariilor din învăţământ în anul 2011, dar si pentru Codul de dialog social, Emil Boc a anunţat astăzi, aşa cum ne aşteptam, de altfel, că executivul îşi va asuma răspunderea pe legea privind comasarea alegerilor, precum şi pe cea referitoare la promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
·         Argumentele în favoarea comasării sunt absolut aberante şi indică maniera în care PDL înţelege şi tratează mecanismele democratice.
·         Dacă în opinia guvernului Boc alegerile, care sunt esenţa democraţiei, reprezintă o sursă de instabilitate, următorul pas este să nu le mai desfăşurăm deloc.
·         La fel de absurd este şi argumentul economiei de 20 de milioane de euro. Pentru PDL, democraţia costă cât o cafea şi o apă plată pe cap de locuitor.
·         Economia de 20 de milioane s-ar fi putut obţine mai simplu, de pildă dacă nu s-ar mai acorda finanţare pentru parcuri în păduri şi piscine în sate care nu sunt racordate la utilităţi sau dacă doamna Udrea nu s-ar plimba timp de 2 săptămâni prin ţară, pe unde promite bani primarilor PDL şi clientelei politice.
·         De asemenea, prin măsurile pe care USL le-a propus la buget s-ar fi realizat o economie de 1 miliard.
·         Partidul Naţional Liberal susţine introducerea unui set de criterii pe baza cărora să fie promovaţi judecătorii la ÎCCJ, dar este împotriva modalităţii alese de actuala putere pentru adoptarea acestei legi.
·         Resursa umană din magistratură trebuie profesionalizată, în acest sens legea privind promovarea judecătorilor fiind absolut necesară. Dar o lege pe un subiect atât de important, cu implicaţii pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi implicit pe Schengen, ar trebui adoptată în urma unei dezbateri serioase şi nu prin asumarea răspunderii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu