Persoane interesate

sâmbătă, 17 decembrie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ Tineretul Național Liberal ”în luptă cu puterea” pentru libertate





București, 17 decembrie 2011

După 22 de ani, fântâna de la Universitate a redevenit locul de unde tinerii își revendică libertatea. Astăzi, 17 decembrie 2011, tinerii liberali au omagiat eroii Revoluției din 1989, al căror glas s-a ridicat pentru libertate. La fel ca atunci, tinerii de acum au scandat ”Libertate”. La fel ca atunci, și acum, tinerii sunt ”În luptă cu puterea!”.
Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL s-a adresat celor prezenți. ”Este datoria noastră de cinste să nu uităm că, în 1989, tinerii au murit pentru libertate. Din păcate, astăzi, libertatea românilor este știrbită de o putere nedemnă de încrederea pe care i-au acordat-o cetățenii. De aceea, ne-am întors astăzi aici pentru a revendica libertatea în numele generației noastre și a celor care vor fi veșnic tineri.”
Prezent la comemorare, Crin Antonescu, Președintele PNL, a adresat un mesaj tinerilor liberali care s-au reunit în jurul fântânii de la Universitate. ”Nimeni nu moare doar pentru pâine, nimeni nu moare doar pentru un serviciu mai bun, nimeni nu moare pentru o haină în plus, cum spunea Ceauşescu. Omul este fiinţa în stare să moară pentru libertate. (...) Bătălia generaţiei mele, bătălia pe care în decembrie ’89 generaţia mea a început-o, a fost bătălia pentru libertate. Şi această bătălie pentru libertate este bătălia pe care generaţia voastră trebuie să o câştige definitiv în România şi pentru România.”
Ciprian Jichici, a adus audienței mesajul tinerilor liberali din Timișoara. ”Cred că a venit momentul ca toții românii care cred în dreptul lor la o viață mai bună să iasă în față și să spună că s-au săturat de încălcările repetate ale Constituției, de disprețul total față de legi și instituții! Domnilor guvernanți, tinerii liberali vă spun clar și răspicat: AJUNGE!.” 
Mesajul senatorului Varujan Vosganian, vicepreședinte PNL s-a îndreptat către viitor. ”În memoria morților noștri, în numele generației voastre care își cere dreptul firesc la o viață mai demnă, să ne dăm, în anul care vine, izbândă!”. 
TNL  Giurgiu a participat, de asemenea, cu o delegatie numeroasa de aproape 100 de tineri din municipiu si judet , avand acelasi mesaj ca si colegii din intreaga tara:Este vremea sa nu mai lasam altora dreptul de a ne decide viitorul prin vanzari si cumparari, este timpul sa simtim Libertatea cu intreaga noastra fiinta si sa luptam pentru ea, asa cum au facut si eroii Revolutiei! Am pus lumanari in locul acela marcat de spiritualitate si de aduceri aminte, despre ce ni se poate intampla daca nu luam in serios datoria noastra de a lupta pentru democratie si am scandat Libertate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu