Persoane interesate

miercuri, 14 decembrie 2011

NORICA NICOLAI TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ÎN PRIVINŢA STĂRII DEPLORABILE A SISTEMULUI DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA,

NORICA NICOLAI TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ÎN PRIVINŢA STĂRII DEPLORABILE A SISTEMULUI DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA, ÎNTR-O DISCUŢIE CU JOHN DALLI - COMISARUL EUROPEAN PENTRU SĂNĂTATE

 Strasbourg,
14 Decembrie 2011


Eurodeputata liberală, Norica Nicolai, a discutat astăzi, 14 decembrie a.c., cu comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, despre situaţia îngrijorătoare în care se află sistemul românesc de sănătate. Norica Nicolai l-a întrebat pe comisarul european cum poate Comisia Europeană să ajute România pentru a opri deteriorarea continuă a serviciilor medicale oferite în ţara noastră.

"Comisarul Dalli mi-a confirmat, dacă mai era nevoie, că statisticile europene arată o stare foarte îngrijorătoare a sistemul de sănătate din România, mai ales în ceea priveşte procentul alocat sănătăţii de guvern. Acesta mi-a atras atenţia asupra faptului că avem o speranţă de viaţă extrem de scăzută. Sfaturile oficialului european pentru ţările care au alocaţi puţini bani pentru sănătate se îndreptă către prevenţie prin campanii susţinute, spre exemplu împotriva fumatului sau consumului de alcool", a afirmat Norica Nicolai.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre iniţiativele Comisiei Europene privitoare la campaniile de sprijinire a persoanelor care suferă de Sindromul Down.

"Comisarul Dalli mi-a spus că această boală genetică a fost una dintre priorităţile Preşedinţiei poloneze şi mi-a dat asigurări că în urma discuţiei noastre va pleda pentru includerea unei menţiuni speciale cu privire la Sindromul Down în concluziile mandatului Preşedinţiei poloneze", a mai arătat europarlamentarul liberal.

Norica Nicolai a insistat şi asupra modului în care autorităţile europene se preocupă de soarta celor care suferă deboala celiacă. Eurodeputata liberală a subliniat importanţa etichetărilor corecte pentru produsele care conţin gluten, menţionând necesitatea implementării eficiente a legislaţiei europene specifice în Statele Membre. Norica Nicolai i-a mai spus Comisarului Dalli că este îngrijorată în ceea ce priveşte modul în care această legislaţie se aplică în România şi a cerut un raport complet pe acest subiect.


Documente ataşate

11.12.14_Comunicat_de_presa_europarlamentar_PNL_Norica_Nicolai_discutie_comisar_John_Dalli.doc
 
Departamentul de Analiza Politica si Comunicare PNL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu