Persoane interesate

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Mihai Voicu: Legea MAI creste numarul de parlamentari la 487, sunt securizate pozitii pentru lideri

Liberalul s-a referit la proiectul MAI pus în dezbatere publica, prin care sunt reglementate alegerile comasate din 2012, pentru Parlament, dar si pentru administratiile locale. "Aceasta lege introduce elemente tragi-comice. Tragica este prelungirea fara motiv a mandatului alesilor locali, ceea ce reprezinta o grava încalcare a democratiei", a precizat Voicu. El a respins argumentul reducerii costurilor pentru comasarea alegerilor, punctând ca, daca acesta ar fi criteriul, atunci "dictatura ar fi pe gratis".


Elementul comic, subliniaza Voicu, îl reprezinta cresterea numarului de parlamentari. "În mod oficial, coalitia de la putere propune o lege cu 16 parlamentari mai mult decât în prezent", spune vicepresedintele PNL.

Liderul liberal remarca faptul ca acea clarificare pe care toate fortele politice au cerut-o nu a fost realizata. El a atras atentia ca, în Parlament, exista un proiect al USL care propune reducerea numarului de parlamentari la 318.

"Câstigatorul acestei legi este clar, arata teama coalitiei de votul popular", a mai spus vicepresedintele PNL.

În opinia sa, legea propusa de MAI încearca sa securizeze unele locuri pentru unii lideri ai puterii, "sacrificând marea masa de parlamentari".

"Este o grava încalcare a democratiei, prin prelungirea mandatelor alesilor locali. Dupa ratiunea asta, daca asa ne convine noua, puterii, prelungim si mandatul presedintelui României", este concluzia lui Mihai Voicu despre legea propusa de MAI pentru alegerile din 2012.

Potrivit calculelor, în Bucuresti vor fi 30 de deputati si 13 senatori, iar în Prahova si Iasi vor fi câte 12 deputati si câte 5 senatori. Constanta si Bacau au câte 11 deputati si 5 senatori, Cluj, Dolj, Suceava, Timis au câte 10 deputati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu