Persoane interesate

duminică, 18 decembrie 2011

Uniunea Social Liberală transmite sincere condoleanţe poporului ceh, în urma trecerii în eternitate a lui Vaclav Havel

Uniunea Socială Liberală transmite profundul regret şi sincere condoleanţe către poporului ceh, odată cu trecerea în eternitate a fostului preşedinte Vaclav Havel.
Prin moartea lui Vaclav Havel, Europa şi întreaga lume pierde una dintre cele mai remarcabile personalităţi ale secolului XX, simbol al luptei pentru libertate şi pentru democraţie. Vaclav Havel va rămâne pentru totdeauna în istorie în galeria celor care au apărat democraţia, alegerile libere, libertatea politică şi respectul pentru oameni şi pentru umanitate.
O personalitate care a cunoscut opresiunea unui regim criminal încă din primii ani ai vieţii, Vaclav Havel a înţeles întotdeauna că solidaritatea adevărată este cea între oamenii simpli, iar respectul pentru fiinţa umană nu poate fi înlocuit cu nimic.
            În această perioadă de grele încercării pentru cetăţenii europeni, dar şi pentru democratie în ansamblul său, vorbele şi viziunea lui Vaclav Havel asupra umanităţii ar trebui să ghideze paşii celor chemaţi să ia decizii.
Pentru Romania, Vaclav Havel va rămâne un simbol al democraţiei şi al libertăţii, şi îi vom rămâne profund recunoscători pentru lecţiile pe care ni le-a dat în anii în care comunismul a fost înlocuit de libertate şi democraţie.
Crin Antonescu                               Victor Ponta                    Daniel Constantin
Preşedintele PNL                          Preşedintele PSD                   Preşedintele PC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu