Persoane interesate

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Românii cu facultate pun ştampila pe USL


su

Opoziţia ar obţine 63,3% din voturile alegătorilor cu studii superioare şi doar 46% de la cei cu opt clase, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru ziarul 'Adevărul'.

USL conduce în preferinţele românilor, dar procentele pe care le are Opoziţia variază în funcţie de studiile avute, relevă sondajul IMAS pe luna noiembrie realizat la comanda ziarului 'Adevărul'. PDL este pe locul doi la toate categoriile de studii, cu excepţia românilor cu opt clase, unde pe locul 2 se află Partidul Poporului (PP), patronat de Dan Diaconescu.

Potrivit sondajului, absolvenţii de învăţământ superior votează cu USL în proporţie de 63,9%. În mod tradiţional, această categorie nu a sprijinit PSD, dar a votat cu celălalt partid din alianţă, PNL. În ciuda mesajelor pe care propaganda PDL le-a transmis către aceşti oameni despre 'trădarea' liberalilor, sprijinul pe care USL îl are în rândul celor cu studii superioare este peste scorul general al alianţei de 51,7%. PDL are 16,8% din voturile celor care au terminat o facultate, chiar dacă partidele declarate 'de dreapta' aveau, în mod tradiţional, sprijinul acestei categorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu