Persoane interesate

vineri, 2 decembrie 2011

Crin Antonescu lansează românilor un mesaj de a se alătura USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat, miercuri, la Cluj, un mesaj către toţi românii pentru a se alătura USL.


'Vreau să le transmit acestor compatrioţi ai noştri următorul mesaj: Uniunea Social Liberală este ceea ce noi împreună cu ei vom putea face din ea. Dacă vor sta deoparte, dacă nu le va păsa, dacă vor vedea bătălia noastră ca pe un joc vechi, după regulile vechi ale politicii româneşti, atunci, USL asta va fi. USL va câştiga următoarele alegeri chiar şi cu aceşti oameni stând deoparte. Dar le spun acestor oameni care stau deoparte: noi putem câştiga alegerile şi fără voi, dar fără voi nu putem face într-adevăr ca România şi politica românească să iasă din vechiul joc, din vechile reguli şi să se reformeze cu adevărat', a spus liderul PNL.
El a adăugat că sprijinul cetăţenilor va ajuta opoziţia să fie mai puternică şi mai de 'neînvins'.

'Fără voi nu suntem doar mai slabi, fără voi suntem mult mai puţin buni. Cu voi vom fi mai puternici, vom fi de neînvins şi vom fi cu adevărat mai buni. (...) Dacă ne veţi lăsa singuri, ne vom bate singuri, noi şi susţinătorii noştri de acum. Ne vom bate singuri şi-i vom învinge singuri pe Băsescu şi ai lui. Dar dacă veţi sta deoparte, jocul vicios ar putea continua, promisiunile noastre sincere azi ar putea eşua. Avem nevoie, ca să ne ţinem de cuvânt, de forţa voastră. Suntem cu voi alături mai responsabili. Veniţi alături de noi!', a declarat Crin Antonescu în aplauzele celor peste 1.500 de participanţi la lansarea documentului politic al USL intitulat 'Angajamentul pentru România'.
Preşedintele PNL a spus că prin angajamentul lansat, USL îi cheamă pe toţi românii care nu mai vor să trăiască aşa ca acum 'la un proiect al unei Românii moderne, democratice, prospere, cu libertate şi cu ordine'.

'Astăzi vrem să facem mai mult decât o maşină de luptă politică în stare să câştige nişte alegeri. (...) Suntem nevoiţi ca oameni politici ai României de azi, nemulţumiţi de această stare de lucruri, să chemăm şi să adunăm societatea construind şi asumând un proiect naţional, construind şi aruncând în luptă nişte lideri şi generând o solidaritate de care România are nevoie în faţa crizei. În faţa crizei de program de solidaritate şi de lideri', a punctat co-preşedintele USL.
El s-a referit la solidaritate şi prin prisma articolului constituţional privitor la caracterul naţional şi unitar al statului român.

'Vreau să spunem încă o dată împreună de aici de la Cluj, în ajunul zilei noastre, să spunem de la Cluj pentru toată ţara şi pentru toată vremea ce vine că România este şi va fi stat naţional şi unitar. Să mai spunem că nu e de ajuns pentru asta să păstrăm un articol în Constituţie, ci e nevoie pentru asta, pentru toată România şi poate pentru toată vremea care vine, să dăm conţinut acestei formule, să dăm acestei naţiuni aspiraţii, proiecte, solidaritate şi lideri adevăraţi. Asta înseamnă statul naţional şi unitar român', a explicat Crin Antonescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu