Persoane interesate

vineri, 2 decembrie 2011

Studenții liberali luptă pentru eradicarea fraudei electorale



            Cluburile Studentești Liberale demarează mâine, 3 decembrie  a.c., o mișcare națională împotriva fraudei și mitei electorale. Campania se intitulează Eu nu-mi vând votul" și reunește acțiuni care se vor desfășura pe parcursul unui an întreg.

Inițiativa CSL are drept scop promovarea unui model democratic de desfășurare a alegerilor din 2012. "Nu este suficient să avem o Constituție și o Lege electorală pentru a avea alegeri democratice. Este nevoie de o conduită democratică din partea fiecărui cetățean în parte. De aceea, noi vom organiza acțiuni care să determine cetățenii să  refuze mita electorală, să se prezinte la urne în ziua alegerilor și să voteze potrivit doar propriei conștiințe, și, nu în ultimul rând, să semnaleze neregulile pe care le observă în procesul electoral" - declară Radu Surugiu, președintele CSL România.

Sâmbată şi duminică, 3 - 4 decembrie, între orele 10.00 - 14.00, începe prima etapă a campaniei: "Studenții nu-și vând votul", care va include acțiuni în campusurile universitare, precum și în zonele pietonale din Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Piteşti, Timişoara, Piatra NeamţTârgu Mureş, Arad, Cluj etc. "Studenții se bucură de o credibilitate mare în rândul societății și pot fi un vârf de lance în acțiunea de eradicare a mitei electorale. De aceea, sperăm ca efortul nostru să aibă ecouri favorabile în rândul electoratului" - consideră Radu Surugiu.

Campania Cluburilor Studentești Liberale cuprinde trei etape. Prima etapa începe pe 3 decembrie a.c., sub îndemnul:"Studenții nu-și vând votul". În a doua etapă, CSL îi va avea ca parteneri pe colegii de la Tineretul Național Liberal, împreună cu care vor desfășura acțiuni la nivel național, sub sloganul "Tinerii nu-și vând votul", pe tot parcursul anului 2012. În campania electorală din 2012, va avea loc ultima etapă a proiectului, "Eu nu-mi vând votul", în care vor fi reunite eforturile organizațiilor liberale.

             Pentru această campanie, a fost creat și un site cu ajutorul căruia vor fi centralizate rezultatele acțiunii de pe 3 decembrie, precum și anunțurile ce vor preceda celelalte etape ale  proiectului. Mai multe informații găsiți pe link-ulhttp://www.eunu-mivandvotul.ro/ .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu