Persoane interesate

vineri, 3 februarie 2012

Fenechiu, într-o scrisoare catre Basescu: Ati darâmat guverne, peste tot ati lasat doar intrigi

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu sustine, într-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, ca intrarea în greva parlamentara a opozitiei înseamna "sfârsitul politic" al sefului statului, caruia îi reproseaza ca a darâmat guverne si peste tot a lasat doar intrigi si scandaluri.

Relu Fenechiu sustine ca toate proiectele sefului statului au fost doar lozinci, minciuni, intrigi si abuzuri, afirmând ca Traian Basescu a crezut ca în acest fel îsi poate ascunde "jocurile murdare si incompetenta".

"Va consider vinovat si responsabil pentru multe din neajunsurile ce au dus românii peste limita suportabilitatii si i-au scos în strada. O spun cu toata convingerea, pentru ca în acesti sapte ani de mandat nu ati facut decât sa dezbinati si sa manipulati o tara întreaga pentru a va atinge planurile care nu aveau nicio legatura cu bunastarea oamenilor", scrie Relu Fenechiu, vineri, în scrisoarea deschisa adresata sefului statului.

Vicepresedintele liberal îl acuza pe Traian Basescu ca si-a suprimat colegii de partid când nu i-a mai gasit "folositori politic", a darâmat guverne si "a pus umarul la doborârea a numeroase proiecte pentru România".

"Peste tot, n-ati lasat nimic în urma dumneavoastra decât intrigi, scandaluri si dosare penale. Starea jalnica a infrastructurii de astazi vi se datoreaza enorm, fiind singurul ministru al transporturilor dintr-un stat european care s-a opus cu vehementa modernizarii propriei tari. Viziunea dumneavoastra de cârpeala, si nu de lucru bine facut, s-a dovedit a fi filosofia dumneavoastra politica. La Primaria Capitalei, având pe mâini un buget de doua miliarde de dolari, ati pozat întotdeauna în victima, ca administratorul neajutorat, haituit de cei de la Putere. Aici, cea mai mare realizare a fost ca v-ati acordat singur, ilegal, o casa de la stat, pe când mii de cazuri sociale erau în asteptare în registrele municipalitatii. Opozitia dumneavoastra a fost o opereta ieftina, ati fost de fapt mereu prezent peste tot pe unde erau bani multi, coruptie si scandal", afirma Relu Fenechiu.

Liberalul mai spune ca Traian Basescu este inculpat în doua dosare penale cu "prejudicii imense", adaugând ca "anchetele sunt blocate de procurori servili presedintiei".

"Va ascundeti în spatele imunitatii, cerând, printr-o ipocrizie fara margini, ca parlamentarii sa renunte la imunitatea juridica. Daca ati fi nevinovat, ati face acest pas firesc, dând un semnal sincer. În lipsa acestui gest politic, cu lasitatea care va caracterizeaza, ati aruncat anatema de baron, corupt, oligarh sau mogul, peste altii, peste cei care se opuneau politicii dvs. medievale. Fara probe, date exacte si în lipsa unor decizii judecatoresti, ati patat zeci de oameni politici, oameni de afaceri, tehnocrati sau jurnalisti, stiind foarte bine ca aceasta murdarire va duce la compromiterea gratuita a întregii clase politice si a societatii civile", precizeaza Fenechiu.

El adauga ca modelul de comportament al sefului statului s-a rasfrânt si asupra societatii în ansamblu, oamenii devenind "mai agresivi, vulcanici si conflictuali".

"Intrarea opozitiei în greva parlamentara înseamna de fapt sfârsitul dumneavoastra politic. Desi nu mai am nicio speranta cu privire la capacitatea dvs. de a discerne între adevaratul bine si rau, între dreptate si injustitie, între corectitudine si abuz, am totusi speranta ca odata cu plecarea dumneavoastra din functia de presedinte, clasa politica româneasca va fi mai curata. (?) Românii, domnule presedinte, va cer sa plecati, va cer sa va asumati raspunderea asupra acestui esec colosal care au fost cele doua mandate ale dumneavoastra si sa faceti loc unor oameni pentru care aceasta tara nu înseamna cum sa furam mai mult si cum sa umilim mai tare românii care ne-au votat, ci cum sa le asiguram tuturor românilor traiul decent pe care îl merita", sustine Relu Fenechiu în finalul scrisorii adresata presedintelui României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu