Persoane interesate

joi, 24 mai 2012

Mesajul președintelui PNL Crin Antonescu, cu ocazia a 137 de ani de la înființarea PNL



Partidul Național Liberal aniversează astăzi 137 de ani de existență, perioadă în care a jucat un rol major în istoria României și a participat la cele mai importante evenimente care au marcat evoluția națiunii române.
Anul 2012 reprezintă și el un asemenea moment crucial, care va scrie parcursul României pentru o lungă perioadă de timp. Astăzi, România are din nou nevoie de noi, iar Partidul Național Liberal, alături de partenerii din Uniunea Social Liberală, și-a asumat nu doar guvernarea, ci un proiect care înseamnă transformarea modului de a face politică în România, reașezarea raporturilor instituționale în parametrii statului de drept și relansarea economiei.
Doresc să adresez pe această cale salutul nostru tuturor celor care împărtășesc valorile liberale, care sunt atașați de principiile democratice și care nu și-au trădat niciodată crezul politic, în ciuda circumstanțelor, a presiunilor de orice fel sau dificultăților pe care conjuncturile politice, sociale și economice le-au scos în cale. Le mulțumesc membrilor PNL care au rămas alături de acest partid la bine și la greu pentru devotamentul, efortul și contribuția lor la eliberarea României de o putere coruptă, incompetentă și dispusă a sacrifica democrația pentru propriul interes. Le mulțumesc simpatizanților noștri, care au crezut în forța Partidului Național Liberal și care n-au renunțat niciodată să lupte alături de noi, chiar dacă tentația resemnării a fost mereu prezentă în acești ultimi ani. 
Schimbarea în România abia acum începe. Ea trebuie consfințită mai întâi prin vot la alegerile locale, la alegerile parlamentare și prezidențiale și trebuie confirmată printr-o guvernare performantă, cinstită și în serviciul cetățeanului. Acesta este angajamentul nostru, al liberalilor și misiunea pe care ne-o asumăm azi, așa cum am făcut întotdeauna în istoria noastră.


24.05.2012                                                                          Crin Antonescu
   Președintele Partidului Național Liberal

miercuri, 23 mai 2012

Norica Nicolai, în favoarea unui parteneriat strategic UE-China


S_500_pt3


Delegaţia PNL în                                                                                                                                                         Strasbourg,
Parlamentul European                                                                                                                                                                    23 Mai 2012





Relațiile comerciale dintre UE și China au evoluat considerabil în ultimii 30 de ani, iar influența Chinei pe scena internațională a devenit din ce în ce mai mare, se arată într-un raport al Parlamentului European adoptat astăzi în sesiunea plenară de la Strasbourg.

Norica Nicolai a susținut că, într-o declarație în plenul Parlamentului, că Uniunea Europeană este obligată ca, în regim de urgență, să evalueze cât din datoria publică europeană este deținută de China și să înceapă o nouă negociere cu această țară întrucât relațiile economice dintre cele două părți sunt reglementate de un acord vechi, cel din 1985.

"Consider acest raport o radiografie corectă a relațiilor dintre China și Uniunea Europeană, dar și o radiografie corectă a situației UE în raport cu China, pentru că dacă trebuie să recunoaștem un lucru, trebuie să recunoaștem un anume tip de dependență al UE paradoxal față de China și mă refer la situația datoriei publice. Cred că soluția este un parteneriat strategic cu China", a subliniat deputata liberală.

Norica Nicolai a încheiat, lansând două puncte de reflecție către statele europene: care este motivul pentru care Europa a eșuat în Africa și în America Latină, iar China începe să aibă succes și care sunt soluțiile pentru a încerca să recuperăm acest dezechilibru în favoarea UE, în condițiile în care o putere emergentă și o putere tradițională sunt greu de reconciliat.

Textul întreg al documentului adoptat astăzi de Parlamentul European poate fi vizualizat la adresa:

joi, 17 mai 2012

HARTA PRIMARILOR CARE VOR CASTIGA ALEGERILE LOCALE! Iata cine ar castiga alegerile in fiecare judet daca s-ar vota maine. USL ar castiga in 21 de judete, iar PDL doar in 10



de Bogdan Asaftei - Mai 17, 2012 - 00:22
TEXT SIZE: A | A | A | A
Daca maine ar fi alegeri in orasul dumneavoastra, cu cine ati vota? Iata intrebarea clasica din sondajele de opinie care au loc intotdeauna in preajma unor evenimente electorale.
Iar un astfel de eveniment are loc la mijlocul lunii viitoare in tara noastra: pe data de 10 iunie sunt alegeri locale.
Vom vota edilii locali, primari, presedinti de consilii, consilieri.
Sondaje
Bineinteles, cu ocazia acestor alegeri, multe asociatii, institute de sondare a opiniei publice sau publicatii au efectuat sondaje. Iar Econtext a adus laolalta sondajele pentru fiecare judet.
Mai precis, am adunat laolalta sondajele pentru postul de primar din fiecare oras resedinta de judet. Si aratam cine sunt primii doi candidati care au cele mai mari sanse, dar si care ar fi castigatorul.
Cu alte cuvinte, va prezentam finalistii, dar si potentialul castigator al postului de primar din fiecare oras.
Si, implicit, partidele sau gruparile politice din care acestia fac parte. Au fost luate in calcul sondaje realizate de CURSCSOP, GeoPOL, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si multe publicatii locale. Bineinteles, de la ultimele sondaje, este posibil ca situatia sa se mai fi schimbat putin in unele orase.
Alegeri
Inainte de a va prezenta concluziile acestei analize, sa mai spunem ca Econtext a publicat si alte radiografii referitoare la actualele alegeri locale.
De exemplu, am aratat care sunt cei mai bogati candidati la functia de primar (click aici pentru a vedea care sunt bogatii alegerilor, din USL sau PDL), am prezentat harta tradarilor politice (vezi aici cine a fugit din propriul partid si catre ce formatiune), dar si un top al celor mai bogati consilieri din cadrul Primariei Capitalei (iata topul).
Harta castigatorilor
Dar sa revenim la sondaje. Astfel, potrivit sondajelor, USL ar castiga fotoliul de primar in 21 de orase resedinta de judet, din totalul de 41 de orase. Ceea ce inseamna ca ar obtine aproape 52% din totalul voturilor.
Pe locul doi s-ar plasa PDL, care ar castiga zece primarii, echivalentul unui scor electoral de circa 24%. Intr-un oras avem un scor egal, anume in Ploiesti, unde Iulian Badescu (USL) si Andrei Volosevici (PDL) sunt cotati fiecare cu cate 40%.

Dar iata cum ar arata harta celor care vor castiga alegerile locale, daca am avea alegeri in aceste zile:




Topul castigatorilor
Dincolo de harta, va prezentam si topul castigatorilor, unde, dupa cum spuneam mai sus, prezentam finalistii, castigatorul si procentul cu care este creditat in prezent cel care ar obtine cele mai multe voturi.
Sa spunem inainte si ca multe partide au ales sa formeze aliante, campion fiind PDL. Dar siPNTCD. Totusi, noi prezentam apartenenta la partidele initiale.
Pe ansamblu, 21 de candidati sunt deja cotati ca ar fi votati de peste 50% din populatia circumscriptiilor din care fac parte. Cel mai bun scor l-ar obtine Klaus Iohannis (Federatia Democrata a Germanilor din Romania), actualul primar al Sibiului.
El ar fi votat de circa 70% dintre sibieni. El este urmat de Sorin Oprescu (care ar castiga Bucurestiul cu 65%) si Lucian Iliescu (care ar obtine 65% dintre voturi pentru Primaria Giurgiu).


Dar iata cine ar castiga primariile oraselor resedinta de judet. Vezi cati primari ar obtine fiecare partid:



miercuri, 16 mai 2012

Liberalii şi-au început în forţă campania electorală: La Mihai Bravu primarul Gheorghe Dogaru candidează pentru al cincilea mandat consecutiv



Echipa de campanie a PNL Giurgiu, impresionantă ca număr dar mai ales ca organizare, a fost prezentă sâmbătă în comuna Mihai Bravu, pentru a-i oferi sprijin primarului în funcţie, Gheorghe Dogaru, care candidează pe listele PNL pentru al cincilea mandat consecutiv şi bineînţeles pentru campania electorală a USL şi a candidatului acestei formaţiuni politice pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, alături de care s-a aflat întreaga conducere a PNL Giurgiu, în frunte cu preşedintele Lucian Iliescu şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean, Dumitru Gavrilă.
Începerea campaniei electorale a coincis în mod fericit şi cu sărbătorirea Zilei Comunei Mihai Bravu, localitate atestată documentar ca „satul Dadilov” încă de pe vremea domnitorului Radu cel Mare (1495-1508). La evenimentul de duminică au fost prezente mai multe sute de persoane, mai ales că mulţi au aşteptat cu emoţie premierea celor 60 de cupluri care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie.
Conducerea Consiliului Judeţean şi a PNL Giurgiu le-au promis oamenilor că până în toamnă vor începe lucrările de reabilitare la drumul judeţean care leagă comuna de drumul rapid Bucureşti – Giurgiu şi de comuna Comana, drum pe care nu s-a efectuat nicio lucrare de mai bine de cinci ani. Referitor la acest aspect, Dumitru Gavrilă a declarat că există fondurile necesare, urmând doar a mai fi îndeplinită procedura licitaţiei. La rândul său, preşedintele PNL Lucian Iliescu le-a cerut locuitorilor din Mihai Bravu să fie alături de primarul lor şi să-i ofere un nou consiliu, având în vedere că actualii consilieri locali au blocat din motive politice, încă de la începutul anului, bugetul localităţii. De o primire deosebit de călduroasă s-a bucurat şi senatorul Vasile Mustăţea, care de-a lungul carierei sale administrative şi politice a ajutat adeseori comuna şi care le-a promis oamenilor că va fi alături de nevoile lor, mai ales că are ambiţia ca în viitorul săi mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean să atragă fonduri şi investitori care să scoată judeţul Giurgiu de la coada clasamentului privind dezvoltarea economică. Ca de fiecare dată, alături de seniorii partidului s-a aflat şi echipa de campanie a Tineretului Liberal condusă de Marian Prodan, o echipă pe cât de inimoasă, pe atât de frumoasă, îmbrăcată elegant în uniforme de campanie, care a susţinut şi un scurt program artistic, evident legat de alegeri. I.M.

La Parlamentul European "Help us to save lives through intensive care medicine" găzduit de Cristian Buşoi


 
În perioada 15-16 mai 2012, la Parlamentul European din Bruxelles, se desfaşoară evenimentul  "Help us to save lives through intensive care medicine" găzduit de Cristian Buşoi, europarlamentar PNL. Evenimentul a fost organizat de Societatea Europeană pentru Terapie Intensivă (ESICM) împreuna cu Forumul European al Pacienților (EPHA) şi s-a derulat în două etape, respectiv o dezbatere cu tema Rezultate optimale pentru pacienți prin terapie intensivă şi expoziția de două zile sub titlul 15 minute pentru a salva o viață.
"Terapia intensivă este o parte vitală a îngrijirii medicale deoarece este un proces ale cărui proceduri au un impact decisiv asupra vieții pacienților. De aceea, o calitate sporită a terapiei intensive conduce la un rezultat optimal pentru pacienți " a declarat Cristian Buşoi. De asemenea, în deschiderea expoziției, Cristian Buşoi a încurajat persoanele prezente să urmeze cursul de resuscitare cardio-pulmonară oferit de organizatori, "un procedeu ce salvează vieți".

Scopul evenimentului este de a aduce un omagiu profesioniștilor din unitățile de terapie intensivă şi de a îi sprijini în eforturile depuse prin sensibilizarea publicului cu privire atât la beneficii, cât și la nevoile terapiei intensive în materie de cercetare și finanțare.

Includerea terapiei intensive pe agenda Uniunii Europene este necesară pentru a face față provocărilor garantării finanțării şi cercetării adecvate având în vedere că funcționarea optimală a unităților de terapie intensivă depinde de echipe de specialiști și de tehnologia de ultima oră. "Consider că atât la nivel european cât şi la nivel național trebuie să fim conștienți ca finanțarea serviciilor de sănătate reprezintă o investiție în viitor și nu doar un simplu cost, cu atât mai mult cu cât s-a observat o corelare între cheltuielile în domeniul sănătății cu rata mortalității".


vineri, 11 mai 2012

Am fost acolo unde Rareş Mănescu şi-a lansat candidatura la Primăria sectorului 6, în prezenţa unor foşti şi actuali miniştri


           
Liberalul Rareş Mănescu şi-a lansat vineri candidatura la funcţia de primar al sectorului 6 al Capitalei, în prezenţa copreşedintelui USL, Crin Antonescu, preşedintelui PC, Daniel Constantin, precum şi a unor miniştri ai Cabinetului Ponta.

La lansarea candidaturii lui Mănescu au fost prezenţi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, cel al Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, dar şi foştii miniştri Ecaterina Andronescu, preşedintele PSD Bucureşti, şi Eugen Nicolăescu, liderul PNL Bucureşti.

În discursul său, Mănescu a vorbit despre nevoia unei schimbări, precizând că va avea o muncă grea pe care, însă, o va face 'cu sufletul'.

Candidatul la sectorul 6 al Capitalei a precizat că are câteva bătălii de dus.

'Trebuie să construim primul spital din sector şi acesta este un proiect comun cu doctorul Sorin Oprescu, primarul actual al Capitalei. O altă problemă este cea a câinilor comunitari - trebuie să rezolvăm şi avem soluţii pentru a rezolva această problemă. O problemă este şi cea a siguranţei copiilor noştri, avem problema traficului, mai avem problema creării locurilor de muncă', a spus Mănescu.

Liderul liberal, Crin Antonescu, şi-a exprimat convingerea că va fi o campanie electorală 'foarte dură, grea şi cu tensiuni'.

'De 20 de ani am un prieten. Prietenii sunt rari în politică pentru că în politică este vorba de interese, fie că este vorba de interesele publice sau private, că este vorba de interese legitime sau ilegitime. Este vorba, însă, de interese şi prietenia, ca şi dragostea, nu se leagă pe interese. Dacă am un prieten în politică de 20 de ani şi pentru încă 20 de ani, acela este pur şi simplu Rareş Mănescu. Ne unesc de 20 de ani aceleaşi aspiraţii, aceleaşi valori, aceleaşi gusturi, pentru că politica este şi o chestiune de gust', a spus Antonescu.

El a afirmat că 'îşi pune la bătaie' onoarea şi credibilitatea pentru candidatul USL, menţionând că i-a propus lui Mănescu o funcţie de ministru în Cabinetul Ponta.

'Aş fi vrut şi i-am propus lui Rareş Mănescu să fie ministru în Guvernul nostru. Ar fi fost un foarte bun ministru. Opţiunea, alegerea lui a fost ca între un post de ministru, pe care îl avea la îndemână printr-o singură semnătură, şi funcţia aleasă de primar, pentru care trebuie să dea şi să dăm o bătălie grea, să o aleagă pe a doua', a completat Antonescu.

Şi preşedintele PC a ţinut să precizeze că se află la lansarea candidaturii nu în calitate de ministru, ci de prieten al lui Rareş Mănescu.

În discursul său, Constantin a afirmat că doreşte o schimbare şi că ea a început odată cu căderea Guvernului Ungureanu.

'Îmi doresc ca schimbarea să continue pe 10 iunie, să continue în noiembrie. Şi lupta noastră pentru schimbare nu se va opri până când Crin Antonescu nu va fi preşedintele României', a spus liderul PC.

La lansarea candidaturii lui Rareş Mănescu, care a avut loc la Sala 'Rapid' din Capitală, au fost prezente câteva sute de simpatizanţi.

joi, 10 mai 2012

Europarlamentarul PNL Adina Vălean ne spune ca: Scad prețurile la roaming. Oficial.




          Parlamentul European a adoptat astăzi, 10 mai a.c., Raportul Roaming 3 ce prevede o scădere substanțială atât a prețurilor la convorbiri, cât și la transferul de date în roaming în următorii doi ani.
          Elementul cheie al acestui raport este faptul că, începând cu 1 iulie 2014, un client are posibilitatea de a alege un furnizor de apeluri naționale și altul pentru serviciile de roaming, păstrându-și în același timp numărul de telefon, cartela SIM și aparatul fără să plătească taxe suplimentare.
          Europarlamentarul PNL Adina Vălean, raportor ALDE pentru Roaming 3 și raportorul Parlamentului European pentru Roaming 2 a declarat: "Introducerea de măsuri structurale care permit decuplarea serviciilor de roaming pe piața internă crește concurența și scade prețurile, oferind clienților servicii mai bune la un preț mai mic. Principalul câștig al Roaming 3 însă este legat de transferul de date. De unde în prezent nu există nici un plafon de preț, anul acesta prețul pe megabyte va avea un plafon de 0,70 Euro iar din 2014 de 0,20 Euro."
          Noua scădere a prețurilor la roaming va intra în vigoare în iulie 2012, iar separarea serviciilor de roaming din 2014, concomitent cu o noua scădere a prețurilor.



În prezent
1 iulie 2012
1 iulie 2013
1 iulie2014 - 2022[1]
Retail Voce
0.35
(0.11 Primit)
0.29
(0.08 Primit)
0.24
(0.07 Primit)
0.19
(0.05 Primit)
Retail SMS
0.11
0.09
0.08
0.06
Retail Data
no limit[2]
0.70/MB
0.45/MB
0.20/MB

Background:

Ultima plafonare a prețurilor a avut loc în iulie 2009 în urma adoptării Raportului Vălean. Tarifele (care pentru prima dată includeau și serviciile de roaming pentru SMS și date) au scăzut atunci, însă, în raportul său, Adina Vălean cerea o abordare structurală a acestor servicii (adică găsirea de mecanisme pentru încurajarea concurenței și scăderea prețurilor în mod natural). 

Bruxelles, 10 mai 2012

marți, 1 mai 2012

Sinteza biografiilor miniștrilor propuși de PNL în Cabinetul V Ponta


S1 




Andrei Marga (56 ani), propus pentru Ministerul Afacerilor Externe, este membru al Biroului Politic Central al PNL. Andrei Marga este doctor în filosofie contemporană și profesor universitar în cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj. Andrei Marga a fost, timp de patru mandate, din anul 1993, rector al acestei Universităţi. Andrei Marga este laureat al premiului Herder (2005) şi este, din anul 2010, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Între 5 decembrie 1997 şi 28 decembrie 2000, a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale. Andrei Marga este autorul a numeroase cărţi având ca subiect Istoria filosofiei moderne şi contemporane, filosofia politică şi a religiei. De asemenea, Marga a primit mai multe premii şi distincţii internaţionale.

Corneliu Dobrițoiu (57 ani), propus la Ministerul Apărării, a fost șeful Direcției integrare Euro-Atlantică și Relații Militare Internaționale în perioada 2000-2004. După 2004, a fost numit Locțiitor al Secretarului de Stat al MApN și sef al Departamentului de Integrare Euro-Atlantică și Politică de Apărare. Din 2006 și până în 2009 a ocupat funcția de secretar de stat pentru Politica de apărare și planificare. Corneliu Dobrițoiu este militar de carieră, a absolvit cursurile Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, urmând apoi cursurile Academiei de Înalte Studii Militare din București. În anul 2000, Corneliu Dobrițoiu a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de cavaler.

Daniel Chițoiu (55 ani), propus la Ministerul Economiei, este vicepreședinte al PNL și deputat în Parlamentul României. Daniel Chițoiu este doctor în economie la Academia de Studii Economice din București și a absolvit cursuri la Institute of Charted Accountants of Scotland, Georgetown University din Washington D.C., dar și la Colegiul Național de Apărare. Daniel Chițoiu este președinte al Camerei Consultanților Fiscali și a condus Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în perioada 2007-2008.

Eduard Hellvig (38 ani), propus pentru Ministerul Dezvoltării și Turismului, este secretarul general al PNL.  Eduard Hellvig este doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București și a absolvit Colegiul Național de Apărare, Universitatea Carol I.  A fost deputat în Parlamentul României în perioada 2004-2008 și europarlamentar în perioada 2006-2008. Eduard Hellvig a fost Director General al Institutului de Studii Sociale (2001-2003) și Director Sintezis în 2004.

Lucian Isar (35 ani), propus ca Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri este lector în finanțe, economiei monetară și managementul riscului la Academia de Studii Economice București. Doctorand în economie, Lucian Isar a absolvit Facultatea de Finanțe din cadrul ASE București,  Facultatea de Matematică din cadrul Universității București, cât și un master în Științe și Matematici Financiare la Universitatea din Oxford. Lucian Isar a ocupat funcții de conducere în cadrul Citibank (1998-2006) și Bancpost (2006-2011).

Victor Paul Dobre (60 ani), propus pentru Ministerul Administrației, este vicepreședinte al PNL. A absolvit Facultatea de Mecanică, Institutul Politehnic Galaţi și Şcoala Superioară de Administraţie Roma (Italia). El a fost inginer la Șantierul Naval Galați și șef serviciu tehnic la Centrala Industrială Navală, iar în perioada 1990-1996 a îndeplinit funcția de secretar general al Camerei de Comerț Galați. În prezent deputat, Victor Paul Dobre a fost prefect al Județului Galați în perioada 1996-2000 și secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor.

Ovidiu Ioan Silaghi (50 ani), propus pentru Ministerul Transporturilor, este membru în Biroul Politic Central al PNL. A absolvit Facultatea de Mecanică Fină din cadrul Universității Transilvania (Braşov) și are studii postuniversitare de specializare : « Management şi relaţii economice internaţionale » la Academia de Studii Economice Bucureşti. Ovidiu Silaghi a fost președinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare în perioada 1996-2007. A fost observator la Parlamentul European, membru al Parlamentului European, iar din aprilie 2007 până în decembrie 2008 a ocupat funcția de ministru al IMM-urilor, Comerț, Turism și Profesii Liberale.

Mircea Diaconu (63 ani), propus pentru Ministerul Culturii, este vicepreședinte al PNL. A absolvit IATC “I.L.Caragiale” din Bucureşti, a fost membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), între 1998 şi 2004, şi directorul Teatrului Nottara din Capitală, din 2004 până în 2011. În prezent senator, Mircea Diaconu a fost distribuit în aproximativ cincizeci de filme de lung metraj și a jucat în numeroase piese de teatru, iar din 1995 este profesor universitar la UNATC.

Mariana Câmpeanu (64 ani), propusă pentru Ministerul Muncii, este vicepreședinte al PNL. A absolvit Facultatea de Calcul economic și cibernetică economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Institutului Național de Administrație - formare specializată în administraţia publică pentru funcţionarii publici de conducere. În prezent deputat, Mariana Câmpeanu a ocupat funcția de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în anul 2008, preşedinte – secretar de stat – Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale în perioada mai 2007 –  septembrie 2008.