Persoane interesate

marți, 1 mai 2012

Sinteza biografiilor miniștrilor propuși de PNL în Cabinetul V Ponta


S1 




Andrei Marga (56 ani), propus pentru Ministerul Afacerilor Externe, este membru al Biroului Politic Central al PNL. Andrei Marga este doctor în filosofie contemporană și profesor universitar în cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj. Andrei Marga a fost, timp de patru mandate, din anul 1993, rector al acestei Universităţi. Andrei Marga este laureat al premiului Herder (2005) şi este, din anul 2010, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Între 5 decembrie 1997 şi 28 decembrie 2000, a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale. Andrei Marga este autorul a numeroase cărţi având ca subiect Istoria filosofiei moderne şi contemporane, filosofia politică şi a religiei. De asemenea, Marga a primit mai multe premii şi distincţii internaţionale.

Corneliu Dobrițoiu (57 ani), propus la Ministerul Apărării, a fost șeful Direcției integrare Euro-Atlantică și Relații Militare Internaționale în perioada 2000-2004. După 2004, a fost numit Locțiitor al Secretarului de Stat al MApN și sef al Departamentului de Integrare Euro-Atlantică și Politică de Apărare. Din 2006 și până în 2009 a ocupat funcția de secretar de stat pentru Politica de apărare și planificare. Corneliu Dobrițoiu este militar de carieră, a absolvit cursurile Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, urmând apoi cursurile Academiei de Înalte Studii Militare din București. În anul 2000, Corneliu Dobrițoiu a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de cavaler.

Daniel Chițoiu (55 ani), propus la Ministerul Economiei, este vicepreședinte al PNL și deputat în Parlamentul României. Daniel Chițoiu este doctor în economie la Academia de Studii Economice din București și a absolvit cursuri la Institute of Charted Accountants of Scotland, Georgetown University din Washington D.C., dar și la Colegiul Național de Apărare. Daniel Chițoiu este președinte al Camerei Consultanților Fiscali și a condus Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în perioada 2007-2008.

Eduard Hellvig (38 ani), propus pentru Ministerul Dezvoltării și Turismului, este secretarul general al PNL.  Eduard Hellvig este doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București și a absolvit Colegiul Național de Apărare, Universitatea Carol I.  A fost deputat în Parlamentul României în perioada 2004-2008 și europarlamentar în perioada 2006-2008. Eduard Hellvig a fost Director General al Institutului de Studii Sociale (2001-2003) și Director Sintezis în 2004.

Lucian Isar (35 ani), propus ca Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri este lector în finanțe, economiei monetară și managementul riscului la Academia de Studii Economice București. Doctorand în economie, Lucian Isar a absolvit Facultatea de Finanțe din cadrul ASE București,  Facultatea de Matematică din cadrul Universității București, cât și un master în Științe și Matematici Financiare la Universitatea din Oxford. Lucian Isar a ocupat funcții de conducere în cadrul Citibank (1998-2006) și Bancpost (2006-2011).

Victor Paul Dobre (60 ani), propus pentru Ministerul Administrației, este vicepreședinte al PNL. A absolvit Facultatea de Mecanică, Institutul Politehnic Galaţi și Şcoala Superioară de Administraţie Roma (Italia). El a fost inginer la Șantierul Naval Galați și șef serviciu tehnic la Centrala Industrială Navală, iar în perioada 1990-1996 a îndeplinit funcția de secretar general al Camerei de Comerț Galați. În prezent deputat, Victor Paul Dobre a fost prefect al Județului Galați în perioada 1996-2000 și secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor.

Ovidiu Ioan Silaghi (50 ani), propus pentru Ministerul Transporturilor, este membru în Biroul Politic Central al PNL. A absolvit Facultatea de Mecanică Fină din cadrul Universității Transilvania (Braşov) și are studii postuniversitare de specializare : « Management şi relaţii economice internaţionale » la Academia de Studii Economice Bucureşti. Ovidiu Silaghi a fost președinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare în perioada 1996-2007. A fost observator la Parlamentul European, membru al Parlamentului European, iar din aprilie 2007 până în decembrie 2008 a ocupat funcția de ministru al IMM-urilor, Comerț, Turism și Profesii Liberale.

Mircea Diaconu (63 ani), propus pentru Ministerul Culturii, este vicepreședinte al PNL. A absolvit IATC “I.L.Caragiale” din Bucureşti, a fost membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), între 1998 şi 2004, şi directorul Teatrului Nottara din Capitală, din 2004 până în 2011. În prezent senator, Mircea Diaconu a fost distribuit în aproximativ cincizeci de filme de lung metraj și a jucat în numeroase piese de teatru, iar din 1995 este profesor universitar la UNATC.

Mariana Câmpeanu (64 ani), propusă pentru Ministerul Muncii, este vicepreședinte al PNL. A absolvit Facultatea de Calcul economic și cibernetică economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Institutului Național de Administrație - formare specializată în administraţia publică pentru funcţionarii publici de conducere. În prezent deputat, Mariana Câmpeanu a ocupat funcția de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în anul 2008, preşedinte – secretar de stat – Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale în perioada mai 2007 –  septembrie 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu