Persoane interesate

vineri, 27 aprilie 2012

Pregătiţi De Guvernare

Uniunea Social Liberală este pregătită să guverneze Români



27.04.2012

·   USL are soluții concrete pentru ieșirea din criza economică și socială, iar programele politice pe diferite domenii vor fi puse în aplicare de persoane competente, pregătite să-și asume actul guvernării.
·         Nominalizarea lui Victor Ponta pentru funcția de premier este un gest firesc, normal, care vine ca o consecință a unei noi realități politice pe care votul Parlamentului a consfințit-o astăzi. Există o nouă majoritate și o nouă putere, am revenit în parametrii constituționali și la respectarea Constituției.
·         Deși USL a venit cu propuneri concrete încă de acum un an și jumătate, din păcate, România  a pierdut timp prețios în timpul guvernărilor Boc-Ungureanu. Suntem conștienți de responsabilitatea acestui moment, de dificultățile socio-economice cu care se confruntă România și tocmai de aceea vrem să parcurgem rapid procedurile parlamentare și să instalăm cât mai repede noul Guvern.
·         Printre obiectivele imediate pe care le va avea în vedere noul Cabinet Ponta se numără restabilirea normalității în raporturile instituționale, identificarea unui set de măsuri economice necesare, după o analiză realistă a situației actuale.
·         Traian Băsescu a fost forțat să accepte varianta propusă de USL pentru a-și conserva poziția. Desemnarea alui Victor Ponta a fost făcută din rațiuni politice, nu pentru a sprijini PDL, ci propria persoană pentru a rămâne la Cotroceni. Oamenii care au ieșit în februarie în stradă au obținut astăzi o victorie, au arătat că o amplă mișcare socială poate schimba atitudinea politică.

luni, 23 aprilie 2012

Transcrierea intervenţiilor preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în cadrul conferinţei de presă a USL 23 aprilie 2012



Bună ziua,

În primul rând aș vrea să vă spun că astăzi ne vom reuni la Senat pentru prima dată în majoritate, majoritate oficială, majoritate certă și vom acționa deja, în așa fel încât să aratăm că suntem consecvenți, atunci când avem posibilitatea să punem în practică, suntem consecvenți cu propriile noastre proiecte și cu propriile noastre poziții politice. Și cel mai important proiect pe care îl avem la Senat este cel pe care președintele Victor Ponta și cu mine l-am inițiat, în noua sa formă, care să nu mai dea șansa unui apel la Curtea Constituțională, dar care să statueze un vot așa-numit uninominal pur sau vot majoritar într-un tur.

Vom încerca să aducem pe ordinea de zi și în dezbatere acest proiect în așa-numita Cameră superioară, în Senat. Avem, de asemenea, cum v-am informat, și tema constituirii unei comisii care să analizeze activitatea Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietății pe ultimii ani și, de asemenea, vom introduce pe ordinea de zi proiectul de modificare a legii învățământului, care a fost inițiat cu ceva vreme în urmă și care vizează în principal restaurarea sau reconfirmarea autonomiei universitare, afectate de prevederile proiectului și legii Boc-Funeriu.

 Acestea sunt pentru Senat obiectivele noastre de astăzi, sigur că principala preocupare politică a Uniunii Social Liberale în aceste zile este pregătirea moțiunii de cenzură și despre acest lucru vor vorbi în continuare colegii mei, îl rog pe domnul președinte Victor Ponta.

Întrebări mass-media:

Jurnalist:  Se schimbă relațiile în USL odată cu preluarea guvernării? Sunt voci care spun că acest lucru s-ar întâmpla și vroiam să vă întreb pe dumneavoastră domnule Antonescu, deputatul Ludovic Orban spune că, citez, “odată instalați la Palatul Victoria, relațiile dintre PNL și PSD se vor schimba”.
Crin Antonescu: Nu știu la ce se referă deputatul Ludovic Orban, nu știu de ce în permanență vorbiți despre voci la plural, intenția noastră este ca așa cum ne-am angajat la formarea acestei alianțe, la formarea acestei coaliții și cum până în prezent am reușit să facem, să ne respectăm angajamentele comune față de electorat și angajamentele reciproce față de noi.

Sigur, există temerea, toată lumea știe că în România au existat coaliții în care atmosfera a fost ceva mai bună în timpul în care erau în opoziție, în timpul în care erau în campania electorală și că după venirea la putere lucrurile s-au deteriorat, că toate aceste coaliții nu au avut o viață prea lungă sau, în orice caz, au sfârșit-o rău. Mă refer și la Convenția Democratică, mă refer și la Alianța DA, mă refer și la coaliția dintre PSD și PD din anul 2009. Suntem conștienți de aceste riscuri, dar spre deosebire de domnul Orban, nu am motive de îngrijorare pentru că dacă înțelegem, liderii acestor partide, și eu sunt convins că înțelegem, că avem o mare responsabilitate, că avem ceva de construit împreună, nu văd de ce s-ar schimba aceste relații între partidele noastre.

Sunt angajamente foarte clare, sunt condiții foarte clare stipulate în documentele noastre, ne rămâne să găsim și, sigur, fiecare după postura pe care o va avea, zic eu înainte de toate primul ministru în alcătuirea unei echipe guvernamentale cu oameni din aceste partide ale Coaliției, dar cu oameni de calitate, cu oameni care să fie capabili să dea acelui guvern o încredere, pe baza căreia să poată construi, nu sunt deci alarmat și fără să contest cu nimic dreptul vocilor de a se face auzite, că știți că asta este ceva, ca să spun așa, necontenit, v-aș mai spune un lucru. De peste un an de zile, noi cei care ne-am angajat în acest proiect, construim, zi cu zi, alții sunt pe margine, alții sunt moraliști, alții își dau cu părerea despre ce va fi înainte, ce va fi mai tărziu și, în general, sunt foarte sceptici.

Eu nu sunt partizanul optimismului nejustificat, dar cred că până la urmă noi trebuie să ne adunăm energiile pentru a putea face ceva, pentru a putea construi ceva în această țară. Că altfel să cârâim că nu încap în locul ală de PSD, că în locul ăla e prea mult PC, că vezi doamne de ce a venit nu știu care de la PDL, lucrurile astea se pot face, se fac, dar din punctul meu de vedere sunt neinteresante și neprofitabile, în acest moment.

Jurnalist: Domnule Antonescu, ați decis cumva și schimbarea domnului Blaga de la Senat?
Crin Antonescu: Deocamdată ne concentrăm pe moțiunea de cenzură, asta este ținta principală și sigur că, în măsura în care un eventual succes al moțiunii de cenzură ar reconfigura scena politică, putem să discutăm și despre schimbarea președintelui Senatului. Dar în acest moment nu este, ca să spun așa, o urgență pe agenda noastră. Nu e însă deloc exclus, am văzut păreri, tot așa, individuale, conform cărora domnul Blaga e băiat bun, conform cărora domnul Blaga nu trebuie atins, sigur, ceva adevăr în toate astea, dar aici discutăm despre politică și în momentul în care domnul Blaga, care a devenit președinte al Senatului pe susținerea unei anumite majorități nu mai are această majoritate se poate pune în discuție și schimbarea președintelui Senatului.

Jurnalist: Ați stabilit ceva legat de candidatura la sectorul 6?
Crin Antonescu: Discutăm, în continuare discutăm și vom găsi cele mai bune soluții pentru USL.

joi, 19 aprilie 2012


 
Ramona Mănescu"Comisia Europeană vine in sprijinul statelor membre cu propuneri de măsuri concrete pentru diminuarea ratei șomajului și crearea de locuri de muncă"

Pachetul privind ocuparea forței de muncă a fost adoptat, ieri, de Comisia Europeană si prevede stabilirea unui nivel decent al salariilor care să poată fi susținut pe termen lung, măsuri referitoare la realizarea condițiilor adecvate pentru crearea de locuri de muncă dar si stimularea flexibilității interne in vederea reducerii șomajului.

Europarlamentarul Ramona Mănescu, membru in Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă si Afaceri Sociale, din Parlamentul European, consideră binevenite aceste masuri, in contextul crizei economice.

"Cred că acest pachet legislativ vine in sprijinul românilor, cu atât mai mult cu cât salariile le-au fost tăiate iar găsirea unui loc de muncă este din ce in ce mai dificilă. Tara noastră are foarte mult de recuperat din punct de vedere financiar iar pentru aceasta avem nevoie de măsuri care să conducă la creșterea productivității."

Europarlamentarul liberal consideră ca aceste probleme sociale nu pot fi rezolvate decât dacă vor fi puse in aplicare masuri economice liberale care să vină in sprijinul direct al mediului de afaceri prin reducerea impozitării veniturilor salariale si printr-o susținere reală a întreprinderilor nou înființate.

"Din păcate, rata șomajului, in tara noastră, a crescut alarmant in ultimii ani iar situația riscă să se agraveze deoarece, asemenea celorlalte guverne PDL, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu are nicio strategie in acest sens. Pentru Romania este vital ca executivul să implementeze, de urgentă, măsuri economice care să ducă la crearea de noi locuri de muncă."


NOTA: Pachetul actual privind ocuparea forței de muncă cuprinde o comunicare privind politica în domeniu a  Comisiei intitulată „Către o redresare generatoare de locuri de muncă” și nouă documente de lucru ale serviciilor Comisiei, dintre care două sunt documente consultative.

Au Fost Reluate Lucrările

Săli De Operaţie Ultramoderne

duminică, 8 aprilie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ TNL comemorează sacrificiul pentru democrație al tinerilor din Republica Moldova




Bucureşti, 7 aprilie 2012



În aceste zile, Tineretul Național Liberal din România își îndreaptă gândurile către tinerii din Republica Moldova care nu au renunțat niciun moment la lupta lor pentru democrație, indiferent de sacrificiile pe care au trebuit să le facă. În urmă cu 3 ani, pe 7 aprilie 2009, începea la Chișinău revolta anticomunistă reprimată brutal de forțele de ordine dirijate de Vladimir Voronin.

Tineretul Național Liberal consideră că fiecare generație trebuie să aibă modul său de a lupta pentru democrație. Însă această generație a tinerilor din Republica Moldova a plătit mult prea scump alegerea făcută. Zeci de tineri au fost răniți grav în înfruntările stradale și în închisorile de drept comun, iar trei dintre ei au murit.

Devotamentul lor pentru valorile democratice nu a fost zadarnic. În urma manifestațiilor din 2009, alegerile au fost reluate. La fiecare scrutin din șirul lung care a urmat, partidele democratice au devenit din ce în ce mai puternice și au câștigat o cotă din ce în ce mai mare de încredere din partea electoratului.

Tineretul Național Liberal apreciază optiunea strategică pro-occidentală a Republicii Moldova, prin alegerea judecătorului neafiliat politic, Nicolae Timofti, în funcția de Președinte al țării. Considerăm că aceasta este singura alegere politică în baza căreia statul românesc de la răsărit de Prut poate să aspire la un viitor sigur și stabil în această regiune și în Europa.

Astfel, Biroul Permanent al Tineretul Național Liberal, reunit astăzi în ședintă, îi adresează noului președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, invitația de a se întâlni cu tinerii liberali din România în semn de recunoaștere a sacrificiului colegilor noștri de peste Prut. În acest sens, TNL va transmite Președintelui Republicii Moldova o invitație oficială de a vizita Bucureștiul.

În urma alegerilor din 5 aprilie 2009 fraudate în mod grosolan de către Partidul comunist, prin celebrul procedeu al ”sufletelor moarte” – decedați trecuți pe listele electorale – intimidarea reprezentanților partidelor democratice în secțiile electorale, șantaje și presiuni politice, populația a ieșit în stradă pentru a protesta. Autoritățile au încercat să decredibilizeze manifestațiile pașnice, astfel că, pe 7 aprilie, forțele de ordine s-au retras și au lăsat drum liber agitatorilor infiltrați între protestatari - mulți dinte ei aduși din pușcării și case de corecție – să devasteze clădirea Parlamentului și alte instituții publice.



sâmbătă, 7 aprilie 2012

REZOLUŢIE PRIVIND NECOLABORAREA CU PDL ȘI TRAIAN BĂSESCU


7 aprilie 2012
 Partidul Naţional Liberal îşi asumă să nu colaboreze cu Partidul Democrat Liberal în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi în plan guvernamental.
 Partidul Naţional Liberal adoptă, prin votul membrilor convocaţi în Congres, următoarea rezoluţie:
1.     Partidul Naţional Liberal se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu și cu reprezentanţii Partidului Democrat Liberal în planul administraţiei locale, în Parlament sau în Guvern. Decizia adoptată astăzi este în conformitate cu prevederile punctelor 3.1.4 (al.b); 3.1.5; 4.5.2.6; 4.5.3.5 şi 8.9 din Protocolul de funcţionare al Uniunii Social Liberale.
2.     Partidul Naţional Liberal reconfirmă astfel politica de alianţe decisă anterior, precum şi determinarea de a guverna în plan local şi central alături de partenerii din cadrul USL, respectiv alături de Partidul Social Democrat şi de Partidul Conservator.