Persoane interesate

vineri, 27 aprilie 2012

Uniunea Social Liberală este pregătită să guverneze Români



27.04.2012

·   USL are soluții concrete pentru ieșirea din criza economică și socială, iar programele politice pe diferite domenii vor fi puse în aplicare de persoane competente, pregătite să-și asume actul guvernării.
·         Nominalizarea lui Victor Ponta pentru funcția de premier este un gest firesc, normal, care vine ca o consecință a unei noi realități politice pe care votul Parlamentului a consfințit-o astăzi. Există o nouă majoritate și o nouă putere, am revenit în parametrii constituționali și la respectarea Constituției.
·         Deși USL a venit cu propuneri concrete încă de acum un an și jumătate, din păcate, România  a pierdut timp prețios în timpul guvernărilor Boc-Ungureanu. Suntem conștienți de responsabilitatea acestui moment, de dificultățile socio-economice cu care se confruntă România și tocmai de aceea vrem să parcurgem rapid procedurile parlamentare și să instalăm cât mai repede noul Guvern.
·         Printre obiectivele imediate pe care le va avea în vedere noul Cabinet Ponta se numără restabilirea normalității în raporturile instituționale, identificarea unui set de măsuri economice necesare, după o analiză realistă a situației actuale.
·         Traian Băsescu a fost forțat să accepte varianta propusă de USL pentru a-și conserva poziția. Desemnarea alui Victor Ponta a fost făcută din rațiuni politice, nu pentru a sprijini PDL, ci propria persoană pentru a rămâne la Cotroceni. Oamenii care au ieșit în februarie în stradă au obținut astăzi o victorie, au arătat că o amplă mișcare socială poate schimba atitudinea politică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu