Persoane interesate

luni, 5 martie 2012

Europarlamentarul Cristian Buşoi lansează o campanie europeană pentru impulsionarea IMM-urilor

                       
Cele aproximativ 23 de milioane de întreprinderi mici şi mijlocii care există în Europa asigură 99% din totalul afacerilor, dar şi două treimi din locurile de muncă din sectorul privat. Un studiu prezentat de către Comisia Europeană în luna ianuarie a arătat că şase din zece noi locuri de muncă apărute pe piaţă sunt oferite de către micii întreprinzători. Mai mult de jumătate din producţia companiilor europene provine tot de la IMM-uri.
În acest context, europarlamentarul Cristian Buşoi a preluat iniţiativa ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Europeni) de a promova în România o campanie pentru crearea unui mediu de afaceri propice şi pentru îmbunătăţirea oportunităţilor oferite întreprinderilor mici şi mijlocii. Un alt scop al campaniei este crearea de noi locuri de muncă, dar şi creştere economică.

Această iniţiativă se referă la crearea şi securizarea locurilor de muncă prin sprijinirea micilor întreprinzători din România şi din Uniunea Europeană pentru a se extinde şi pentru a ajunge la o capacitate maximă de dezvoltare. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei. De aceea, impactul regulilor existente şi al celor nou create atât la nivel naţional cât şi european asupra IMM-urilor trebuie sa fie analizat pentru a ne asigura că acestea răspund nevoilor IMM-urilor şi că birocraţia inutilă e eliminată. Mă voi consulta cu antreprenorii din România pentru a afla mai multe despre ceea ce trebuie făcut pentru a se atinge un potenţial ridicat şi pentru a fi capabili să dăm micilor întreprinzători români o voce puternică la nivel european. Haideţi să punem IMM-urile în topul agendei politice”, a declarat europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

Iniţiativa campaniei ALDE a fost bine primită la nivelul comunităţii de afaceri din Europa. Manifestul ALDE cuprinde 22 de măsuri concrete de impulsionare a micilor întreprinzători, printre care amintim accesul mai uşor la sursele de finanţare, dar şi pe pieţele de desfacere sau reducerea birocraţiei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu