Persoane interesate

luni, 12 martie 2012

Cristian Buşoi lansează site-ul pentru promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii


          
Europarlamentarul Cristian Buşoi a preluat iniţiativa ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Europeni) de a promova în România o campanie pentru crearea unui mediu de afaceri propice, precum şi pentru îmbunătăţirea oportunităţilor oferite întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Un alt scop al campaniei este crearea de noi locuri de muncă, dar şi creşterea economică.

'În mod special, pentru România îmi propun să creez un site special, care nu doar să prezinte în limba română toate aceste iniţiative de la nivelul Parlamentului European, ci şi să vină cu foarte multe informaţii utile legate de accesul la finanţări, de reducerea birocraţiei, de locurile în care se pot plânge, la nivel european - la Bruxelles, direct -, în cazul în care întâmpină greutăţi într-o altă ţară UE, atunci când fac afaceri transfrontaliere', a declarat eurodeputatul vineri, într-o conferinţă de presă.

Acest site va fi lansat pe data de 6 aprilie, la Timişoara, în cadrul unei dezbateri ce va avea loc cu reprezentanţi ai IMM-urilor şi ai autorităţilor care-şi vor arăta intereseul pentru acest proiect.

Buşoi a subliniat faptul că IMM-urile au nevoie de o reducere a birocraţiei, de un acces mai bun la finanţare, mai ales pe bani europeni, dar şi la credite bancare, la pieţe de capital sau la investitori privaţi, care sunt interesaţi astăzi, cu precădere, de mari proiecte, de mari companii, şi mai puţin de a finanţa proiecte mici şi medii şi de a sprijini sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii.

'Iniţiativa se referă la crearea şi securizarea locurilor de muncă prin sprijinirea micilor întreprinzători din România şi din Uniunea Europeană, pentru a se extinde şi pentru a ajunge la o capacitate maximă de dezvoltare. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei; de aceea, impactul regulilor existente şi al celor nou create, atât la nivel naţional, cât şi la cel european asupra IMM-urilor trebuie să fie analizat pentru a ne asigura că acestea răspund nevoilor IMM-urilor şi că birocraţia inutilă e eliminată', a subliniat Buşoi.

Potrivit eurodeputatului liberal, cele aproximativ 23 de milioane de întreprinderi mici şi mijlocii care există în Europa asigură 99% din totalul afacerilor, dar şi două treimi din locurile de muncă din sectorul privat.

Un studiu prezentat de către Comisia Europeană în luna ianuarie a arătat că şase din zece noi locuri de muncă apărute pe piaţă sunt oferite de micii întreprinzători. Mai mult de jumătate din producţia companiilor europene provine tot de la IMM-uri.

'Iniţiativa campaniei ALDE a fost bine primită la nivelul comunităţii de afaceri din Europa. Manifestul ALDE cuprinde 22 de măsuri concrete de impulsionare a micilor întreprinzători, printre care amintim accesul mai uşor la sursele de finanţare, dar şi pe pieţele de desfacere sau reducerea birocraţiei', a punctat Cristian Buşoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu