Persoane interesate

luni, 11 iunie 2012

Victorie categorica USL


·         2012 este anul schimbării, iar schimbarea de la nivel central a fost consfințită prin votul popular și întărită de schimbarea la nivelul administrației locale.
·         La aceste alegeri locale, Partidul Național Liberal a obținut cu peste 50% mai multe mandate de președinte de Consiliu județean, decât la precedentul scrutin din 2008. Nu numai că PNL și-a păstrat conducerea consiliilor județene Bihor, Brașov, Călărași, Giurgiu și Hunedoara, dar a obținut în plus victorii importante în județele Botoșani, Iași, Caraș Severin, Buzău, Satu Mare, Ilfov. În plus, PNL are mari șanse de câștig la Mureș și Cluj.
·         De asemenea, PNL a câștigat opt mandate de primari în municipiile reședință de județ. Timișoara, Oradea, Zalău, Baia Mare, Bacău, Galați, Râmnicu Vâlcea și Călărași vor fi conduse de edili liberali.
·         Suntem în fața unei victorii categorice a Uniunii Social Liberale, care, practic, a câștigat în mod cert 35 de județe din 41.
·         La nivelul primăriilor municipiu reședință de județ, în urma votului exprimat, 27 dintre acestea revin Uniunii Social Liberale. Mai mult, bucureștenii i-au sancționat dur pe reprezentanții PDL, USL obținând victorii în cinci din cele șase sectoare ale Capitalei, iar candidatul susținut de USL pentru funcția de primar general a fost reconfirmat de votul electoratului.
·         Românii au dat un semnal clar la aceste alegeri, un vot de blam pentru exponenții corupției portocalii din administrația locală. Simbolice sunt înfrângerile înregistrate de Gheorghe Flutur la Suceava și de Florin Popescu la Dâmbovița, care și-au pierdut funcțiile, deși au controlat judeţele şi au beneficiat de o infrastructură electorală dezvoltată.
·         Nici măcar în ceasul al 12-lea n-am văzut din partea PDL o atitudine elegantă, de acceptare a unei înfrângeri electorale, așa cum este firesc în democrație. Chiar și acum PDL nu și-a abandonat aroganța, dovadă că n-au înțeles încă semnalul pe care l-a dat electoratul.
·         Suntem conștienți de faptul că după acest rezultat, având încrederea publicului, responsabilitatea care ne revine, și în planul administrației locale, și în plan central, este una uriașă.
·         Votul dat ieri înseamnă un nivel de așteptare publică extrem de mare și ne obligă nu doar să punem în aplicare proiectele și măsurile pe care le-am promis, ci și să demonstrăm că politica se poate face și altfel, să facem uitate practicile care au caracterizat guvernarea PDL.
·         Votul covârșitor în favoarea USL confirmă validitatea opțiunii noastre, a PNL, PSD și PC de a merge împreună într-o alianță unită, cu un program comun și candidați comuni.
·         A fost nu doar o strategie de succes din punct de vedere electoral, ci una care a reușit să mobilizeze electoratul la vot, dovadă prezența la vot mai mare decât la scrutinele precedente și să ofere o alternativă credibilă.
·         Încă o dată toate zvonurile și îndoielile pe care propaganda puterii a încercat să le alimenteze de mai bine de un an încoace împotriva USL au fost infirmate fără drept de apel. Am spus că vom merge împreună – am mers împreună, am spus că vom schimba puterea – am înlăturat PDL de la guvernare, am spus că vom câștiga alegerile – am câștigat categoric.
·         Mergem înainte pentru a aplica programul USL în comunitățile locale, pentru a aduce dezvoltare și o administrație corectă și performantă.
·         PDL a primit cea mai drastică sancțiune – aceea la urne, din partea întregii Românii care s-a săturat de minciună, corupție, abuzuri și umilință. Românii au vrut să li se facă dreptate.
·         Acest rezultat da un semnal clar pentru toamna – USL va obtine majoritatea absoluta si la votul pentru alegerile parlamentare si vom guverna singuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu