Persoane interesate

vineri, 8 iunie 2012

În loc de Drept la replică, Un candidat independent, Nicolae Barbu, audeă voci din PNL. Deşi nu-l cheamă nimeni, el visează zgomote de cătuşe.




Nicolae Barbu, candidat independent la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, cel care zilele trecute a făcut o conferinţă de presă pentru a spune giurgiuvenilor că în urmă cu nişte ani a făcut striptease în faţa angajaţilor şi prietenilor, a văzut că are succes.
I-a plăcut!
Apoi, la două zile, a  mai făcut o altă conferinţă de presă. Dornic de publicitatea celei dintâi conferinţe, a venit pozând în victima ce urmează să fie săltată, arestată, încătuşată, anchetată.
Multe fantezii mai au unii candidaţi! Nici nu sunt votaţi şi, deja, se văd săltaţi! Probabil nevoia de magneziu şi stresul au şi ele ceva de spus. Cum fanteziile unora atrag nevoia de rating ale altora, obişnuiţi cu ciudaţii, povestea a apărut şi pe unele posturi de televiziune, cam la ora 5.00.
Lui Nicolae Barbu iar i-a plăcut!
Cum omul pare să aibă urgente nevoi de injecţii cu notorietate, fiindcă altfel Proiectul său este varză, demolator şi nerealist 100%, se insinuează oriunde poate avea o apariţie publică.
Dacă nu, suferă. Nu ştim dacă plânge!
 După ce a văzut mitingul USL, candidatul independent Nicolae Barbu a înţeles că nu are niciodată nici măcar posibilitatea de a-l urmări pe preşedintele PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, acum candidat pentru a cincea oară la funcţia de primar al municipiului Giurgiu. Probabil a înţeles că un partid nu este ceva abstract, ci o reprezentare reală a muncii, seriozităţii, organizării şi empatiei, după care cred că nu a mai înţeles nimic, copleşit de cei peste 10.000 de giurgiuveni, cetăţeni participanţi la Mitingul de lansare a candidaţilor USL la Primăria municipiului Giurgiu, primăriilor de oraşe şi comune şi Consiliul Judeţean Giurgiu.
Nu ştiu dacă a înţeles că în Giurgiu nu este o metaforă faptul că în fiecare zi se construieşte viitorul. Asta începând de 16 ani de când administraţia locală, mai mereu în opoziţie guvernamentală, Lucian Iliescu recâştigă pentru giurgiuveni stradă cu stradă, edificii publice, căi de acces, locuri de joacă, o nouă Piaţă Centrală, un Ateneu renăscut, un nou pod Bizet, o centură a oraşului, dar şi lumini în noapte, iluminatul stradal fiind la nivelul Parisului, cât şi utilităţi de nivel european- apă, canalizare, gtransport în comun civilizat,  gaze. Ultima utilitate, gazul, îi dă fiori candidatului Barbu, care, transpirat şi cu gândul la datorii, se vede dintr-o dată în imposibilitatea de a mai fi bogat, în incapacitatea de a-şi ţine casa cât Şcoala 8, aşa că începe să strige că PNL şi Lucian Iliescu îl vor anchetat, arestat, maltratat etc.
 Omul are imaginaţia unui copil lăsat singur în casă de părinţii plecaţi să tragă un  chef la piscină. Crede că ceilalţi se distrează, iar el este pedepsit astăzi, mâine şi mereu.
Neînţelegând că o funcţie în administraţia publică înseamnă în primul rând seriozitate, cunoaştere a legislaţiei în domeniu,  profesionalism, grija faţă de săraci şi defavorizaţi, nu doar când doreşti recunoaştere publică, ci continuu, cât şi abordarea curajoasă a problemelor cetăţenilor, adică tot ceea ce Lucian Iliescu are şi se traduce la final prin charismă, Nicolae Barbu spune că a ascultat nişte voci din PNL care i-au şoptit că v-a fi săltat. Neînţelegând temerea unui cetăţean cinstit şi onest vis-a-vis de organele statului, eu cred că, în continuare Nicolae Barbu vrea să se victimizeze. Politic.
Şi iar  îi place!
Chiar dacă acest contracandidat nu ştie exact ce doreşte în administraţia publică, eu cred că munca, onestitatea faţă de comunitate, proiectele reuşite, noua imagine a oraşului Giurgiu, nu trebuie să-l sperie, ci să-l mobilizeze, pentru că numai corectitudinea şi seriozitatea Primarului Lucian Iliescu şi a aparatului propriu al Primăriei municipiului Giurgiu au reuşit să surmonteze gravele deficite bugetare şi lipsa de înţelegere a unora dintre consilierii locali conduşi de către domnul Barbu.
Rezistenţa, cunoaşterea legii, utilizarea corectă a banilor publici, atragerea de fonduri europene consistente, programul de peste 14 ore de muncă pe zi, prezenţa zilnică în mijlocul comunităţii , toate atribute ale actualului primar-Lucian Iliescu, înseamnă de fapt cheia reuşitei şi nu atacarea imaginii altor cetăţeni din Giurgiu.
Lucian Iliescu, giurgiuvean în slujba giurgiuvenilor, cât şi Partidul Naţional Liberal, filiala teritorială Giurgiu, au primit cu îngăduinţă acuzele nefondate, lipsite de sens, realism şi bunăvoinţă ale unora dintre contracandidaţi. Domnul Barbu, campion al lipsei de măsură, provoacă însă indignarea cetăţenilor cinstiţi cu care noi am stat de vorbă în fiecare zi şi ne obligă, ca în numele lor, să luăm atitudine şi să cerem acestuia dovezi indubitabile, nu vorbe în vânt, certitudini, nu baliverne şi demersuri serioase, în locul scornelilor!
Organizaţia PNL Giurgiu cere în astfel de condiţii ca domnul Nicolae Barbu, candidat la Primaria Municipiului Giurgiu să probeze ceea ce colportează sau să îşi ceară scuze publice în aceleaşi codiţii în care  a scornit, ticluit , plăsmuit şi vehiculat informaţii grave şi defăimătoare la adresa lui Lucian Iliescu- preşedinte al PNL Giurgiu, Primar al Municipiului Giurgiu. În caz contrar ne vedem obligaţi să facem noi reparaţiile necesare şi să îi acordăm acestui candidat independent bila neagră.

Cu stimă, Ionel Muscalu,

Purtător de cuvânt
Vicepreşedinte PNL Giurgiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu